Volkswagen îşi schimbă numele, dar nimeni nu trebuia să afle încă. Procesul a început cu o eroare de proporţii

Volkswagen a publicat accidental un comunicat de presă pe site-ul său cu o lună mai devreme, anunţând un nou nume pentru operaţiunile sale din SUA, Voltswagen of America, subliniind eforturile din domeniul vehiculelor electrice ale producătorului german de automobile, relatează CNBC.

31852 afișări
Imaginea articolului Volkswagen îşi schimbă numele, dar nimeni nu trebuia să afle încă. Procesul a început cu o eroare de proporţii

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze, dar o persoană familiarizată cu planurile companiei a confirmat autenticitatea comunicatului, care a fost ulterior retras.

Comunicatul spune că schimbarea numelui se aşteaptă să intre în vigoare în luna mai şi a denumit modificarea o „declaraţie publică a investiţiei viitoare a companiei în e-mobilitate”.

Pentru a „păstra elemente ale patrimoniului Volkswagen”, comunicatul spune că firma intenţionează să păstreze culoarea albastru închis a logo-ului VW pentru vehiculele alimentate cu gaz şi să utilizeze albastru deschis pentru a diferenţia „noul brand centrat pe EV”.

Comunicatul a declarat că Voltswagen of America va rămâne o unitate de operare a Volkswagen Group of America şi o filială a Volkswagen AG, cu sediul în Herndon, Virginia.

General Motors a folosit anterior numele Volt pentru un vehicul electric hibrid plug-in între 2010 şi 2019.

Volkswagen aşteaptă ca peste 70% din vânzările europene ale mărcii sale să fie vehicule electrice până în 2030, faţă de obiectivul anterior de 35%. În SUA şi China, se aşteaptă ca jumătate din vânzările sale să fie EV în acelaşi interval de timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici