Volvo reduce producţia de camioane în Rusia, din cauza încetinirii creşterii economice

Volvo, al doilea mare producător de camioane la nivel mondial, va reduce producţia la o fabrică din Rusia, din cauza impactului conflictului acestei ţări cu Ucraina asupra perspectivelor economice.

165 afișări
Imaginea articolului Volvo reduce producţia de camioane în Rusia, din cauza încetinirii creşterii economice

Volvo reduce producţia de camioane în Rusia, din cauza încetinirii creşterii economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producătorul suedez va opri producţia la fabrica din Kaluga timp de mai multe săptămâni, pe parcursul următoarelor luni, transmite Bloomberg.

Livrările de camioane sub brand Volvo în Europa de Est au scăzut cu 22% în luna mai, în principal din cauza cererii mai mici din Rusia. Din acest motiv, creşterea livrărilor grupului Volvo la nivel mondial a încetinit luna trecută la 4%, fiind incluse vânzările brandurilor Volvo şi Renault în Europa, modelelor Mack în America de Nord şi UD Trucks în Asia.

Reducerea producţiei de camioane a Volvo în Rusia este o nouă dovadă a impactului conflictului declanşat de anexarea Crimeei de către Rusia asupra economiei ruse.

Luna trecută, Volvo a comercializat aproximativ 17.400 de vehicule la nivel mondial. Compania şi-a îmbunătăţit profitul operaţional în urma reducerii producţiei din Europa, în cadrul unui plan de reducere a costurilor până în 2015.

Potrivit estimărilor băncii centrale a Rusiei, economia ţării va avansa cu circa 0,4% în acest an, cel mai lent ritm după 2009.

Vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare din Rusia au scăzut cu 12% în luna mai, peste declinul de 5% anticipat de analişti intervievaţi de Bloomberg.

Ford Motor a anunţat la rândul său că va desfiinţa 950 de locuri de muncă în Rusia, la două fabrici operate în colaborare cu compania rusă Sollers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici