Vosganian: Inflaţie între 5% şi 5,5% şi deficit de cont curent de 13,6% din PIB, în 2008

Inflaţia se va situa în acest an între 5 şi 5,5%, peste intervalul ţintit de Banca Naţională a României (BNR), iar deficitul de cont curent va ajunge la 13,6% din Produsul Intern Brut, potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Inflaţie între 5% şi 5,5% şi deficit de cont curent de 13,6% din PIB, în 2008

Vosganian: Inflaţie între 5% şi 5,5% şi deficit de cont curent de 13,6% din PIB, în 2008

Vosganian, prezent la un forum organizat de Euromoney la Viena, a spus că România va înregistra în acest an o creştere economică de 6,5%.

La finele anului 2007, inflaţia a urcat la 6,57%, cu 1,5 puncte peste intervalul ţintit de BNR, după ce preţurile de consum au crescut cu 0,64% în ultima lună a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte inflaţia din acest an, ţinta stabilită de Guvern şi BNR este de 3,8% plus/minus un punct procentual.

Estimările Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP) pentru 2008 indică o creştere economică de 6,5%, peste nivelul de 6,1% anticipat pentru 2007.

Nivelul deficitului de cont curent este prognozat de CNP la 13,6% din PIB, comparativ cu 13,4% din PIB în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici