Vosganian: Scumpirea electricităţii şi a gazelor nu trebuie să scumpească alimentele

Majorările tarifelor la energie şi gaz din acest an vor avea un impact în creşterea costurilor produselor agricole de sub 1%, ceea ce poate fi suportat fără a se regăsi într-o creştere a preţurilor, a declarat, vineri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

12 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Scumpirea electricităţii şi a gazelor nu trebuie să scumpească alimentele

Vosganian: Scumpirea electricităţii şi a gazelor nu trebuie să scumpească alimentele (Sursa: Mediafax Foto)

El a spus că, potrivit unei evaluări realizate împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul energiei şi al gazelor, impactul asupra preţurilor agricole, provenit din creşterea tarifelor, va fi limitat.

Vosganian a menţionat că aceste valori au fost realizate în contextul discuţiilor cu Banca Naţională a României privind coordonarea politicilor de ţintire a inflaţiei.

Astfel, Ministerul Economiei şi Finanţelor are în vedere măsuri de creştere a eficienţei în domeniul agricol pentru a preîntâmpina eventuale creşteri de preţuri în acest sector.

O altă măsură pe care MEF o are în vedere o reprezintă contracararea efectelor creşterii de preţuri la motorină.

Vosganian a declarat că ministerul de resort a găsit cea mai favorabilă soluţie pe care o permit reglementările Uniunii Europene.

"Vom asigura finanţarea, astfel încât preţul la motorină să fie avantajos pentru agricultură", a spus Vosganian.

El a reamintit că o a treia măsură priveşte impactul preţurilor îngrăşămintelor chimice, afirmând că în şedinţa de miercuri guvernul a aprobat o notă, prin care majorează pe o perioadă limitată subvenţia la gazele utilizate de producători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici