Vosganian: Taxele şi redevenţele la produsele petroliere nu vor fi majorate

Taxele şi redevenţele la produsele petroliere nu vor fi majorate, creşterea urmând să fie aplicată doar pentru minerit, săruri şi pentru transportul petrolier, a declarat, vineri, la Cernavodă, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

3 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Taxele şi redevenţele la produsele petroliere nu vor fi majorate

Vosganian: Taxele şi redevenţele la produsele petroliere nu vor fi majorate

"În ordonanţa de urgenţă nu am inclus majorări la redevenţele pentru produse petroliere", a afirmat Vosganian, întrebat de reprezentanţii presei dacă Petrom va plăti taxe şi redevenţe majorate.

Guvernul a aprobat, joi, un act normativ care aduce o serie de modificări în privinţa redevenţei petroliere, modificând Legea petrolului 238/2004. Una dintre modificări constă în faptul că plata redevenţei petroliere se va face la momentul extragerii din zăcământ a gazelor din producţia internă extrase şi reinjectate în vederea înmagazinării în depozite.

"Ar fi nedrept ca Romgaz să plătească mai mult decât Petrom, dar nivelul de redevenţă la Petrom şi Romgaz este la fel", a spus Vosganian.

Potrivit actului normativ, pentru concesionarea operaţiunilor petroliere de înmagazinare subterană a gazelor din import se va plăti o redevenţă reprezentând 3% din valoarea venitului brut realizat din operaţiunile de înmagazinare subterană a gazelor naturale.

Cota din veniturile brute realizate din transportul şi tranzitul petrolului prin sistemul naţional de conducte, precum şi din operaţiunile efectuate prin terminalele petroliere aflate în proprietatea publică a statului se va dubla, la 10%.

Totodată, au fost majorate taxele în domeniul exploatărilor miniere faţă de nivelul actual şi a fost modificat modul de calcul al redevenţei miniere, în sensul că nu vor mai fi deduse din baza de calcul a acesteia cheltuielile de prelucrare a produselor miniere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici