Wizz Air investeşte 100 mil. dolari la Budapesta, după falimentul Malev, şi reia ruta către Bucureşti

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunţat că investeşte 100 milioane de dolari pentru extinderea operaţiunilor din Budapesta şi va relua zborurile din Bucureşti spre capitala Ungariei, după ce operatorul de stat ungar aflat în faliment Malev a încetat vineri dimineaţă toate zborurile.

561 afișări
Imaginea articolului Wizz Air investeşte 100 mil. dolari la Budapesta, după falimentul Malev, şi reia ruta către Bucureşti

Wizz Air investeşte 100 mil. dolari la Budapesta, după falimentul Malev, şi reia ruta către Bucureşti (Imagine: Alex Drifter/Mediafax foto)

Fondurile vor fi utilizate pentru achiziţia a două aeronave Airbus A320 începând cu luna martie, reprezentând o creştere cu 66% a capacităţii totale.

Totodată, Wizz Air a crescut estimările referitoare la numărul de pasageri transportaţi, de la 1,4 milioane la 2 milioane de călători pe aeroportul din Budapesta.

"Compania va lansa o nouă rută şi va creşte frecvenţele pe cele existente, numărul de zboruri săptămânale aproape dublându-se, de la 67 la 129", se arată într-un comunicat al Wizz Air.

Zborul Budapesta - Bucureşti va fi operat iniţial de patru ori pe săptămână. Compania a introdus prima oară cursa dintre cele două capitale în 2007, dar ulterior a renunţat la zbor.

Malev a intrat în această săptămână în faliment, sub protecţie specială faţă de creditori, iar guvernul a numit un administrator special. Vineri, avioanele programate pentru zboruri au fost reţinute la sol pentru neplata datoriilor, care totalizează 60 miliarde forinţi (270 milioane dolari).

Malev generează 40% din rulajul anual al aeroportului internaţional de la Budapesta şi dispune de o flotă de 22 de aeronave pentru pasageri, contractate în leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici