Youtube a generat venituri de 15,2 miliarde de dolari pentru Alphabet, firma-mamă a Google

Alphabet Inc., compania-mamă a Google, a anunţat că platforma Youtube a generat venituri în valoare de 15,2 miliarde de dolari în 2019, aceasta fiind prima dată când compania a oferit detalii financiare despre platforma sa video, scrie Euronews.

271 afișări
Imaginea articolului Youtube a generat venituri de 15,2 miliarde de dolari pentru Alphabet, firma-mamă a Google

Informaţia a fost dezvăluită cu ocazia publicării rezultatelor financiare ale Alphabet pentru trimestrul patru din 2019. Alphabet a informat că Youtube a adus venituri de 4,7 miliarde în ultimele trei luni din anul anterior. Sumele nu includ veniturile din alte surse precum abonamentele lunare la serviciile sale Youtube TV sau Youtube Premium. Veniturile pe tot anul generate de Youtube aproape s-au dublat în termen de doi ani de la 8,15 miliarde de dolari în 2017.

Ruth Porat, directorul financiar al Alphabet, a spus într-o conferinţă cu investitori şi analişti că noile detalii sunt publicate pentru a oferi o imagine de ansamblu pe diferitele linii de business ale companiei.

Google a cumpărat platforma video în 2006, transformând-o în aceşti ani în cel mai dominant jucător de pe piaţa serviciilor de video internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici