Ce mall-uri noi se deschid in urmatorul an? România se pregăteşte să depăşească pragul de 4 milioane de metri pătraţi de centre comerciale moderne

  • Şase centre comerciale se vor deschide la finalul lui 2021
  • Acestea sunt AFI Braşov, Promenada Târgu-Mureş, Dâmboviţa Mall Târgovişte, Bârlad Value Center, Colosseum Mall (extindere) şi Fashion House Village Cernica I
  • România va depăşi astfel pragul de 4 milioane mp de spaţii comerciale moderne
3462 afișări
Imaginea articolului Ce mall-uri noi se deschid in urmatorul an? România se pregăteşte să depăşească pragul de 4 milioane de metri pătraţi de centre comerciale moderne

ZF Ce mall-uri noi se deschid in urmatorul an? România se pregăteşte să depăşească pragul de 4 milioane de metri pătraţi de centre comerciale moderne

Dacă îţi place shopping-ul sau pur şi simplu să te relaxezi în mall, atunci să ştii că până la finalul anului viitor sunt planificate pentru deschidere şaşe centre comerciale noi sau extinderi ale unor proiecte existente, îţi spune Ziarul Financiar.

Centrele comerciale care se vor deschide la finele lui 2021 sunt AFI Braşov, Promenada Târgu-Mureş, Dâmboviţa Mall Târgovişte, Bârlad Value Center, Colosseum Mall (extindere) şi Fashion House Village Cernica I.

„Pentru 2020 avem programaţi aproxi­mativ 200.000 mp de spaţii comerciale noi (e posibil să fie mai puţini sau uşor mai mulţi ñ există ceva centre comerciale programate spre finalul anului a căror livrare se poate muta în 2021). În aceste condiţii, vom depăşi pragul de 4 milioane mp de spaţii comerciale moderne la nivel naţional, dar trebuie spus că, raportat la populaţie, România are în continuare un stoc cu aproximativ o treime mai mic decât ţări pre­cum Ungaria sau Polonia“, spune Simina Niculiţă, partner & head of retail agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers Inter­national, potrivit ZF.

În ceea ce priveşte dezoltarea pe viitor, consultatul Colliers este de părere că va continua dezvoltarea de proiecte tip retail park în oraşele medii şi mari, cele mici fiind deja în mare parte acoperite, având în vedere că acest tip de schemă s-a dovedit a fi cel mai puţin afectat de criza de la începutul anului.

Stocul de retail modern din România, care include centre comerciale, parcuri de retail şi galerii comerciale cu o suprafaţă închiriabilă de minimum 5.000 de metri pătraţi, a ajuns la nivelul de 3,96 milioane de metri pătraţi şi urmează să depăşească pragul de 4 milioane metri pătraţi până la finalul anului, arată datele raportelor Bucharest Retail Market şi Retail Regional Cities.

Capitala este cea mai mare piaţă, cu un stoc de 25 milioane metri pătraţi, format din 32 de pro­iec­te cu o suprafaţă închiriabilă medie de 39.000 mp.

La nivel de oraşe, cele mai dezvoltate pieţe din punct de vedere al stocului de spaţii comerciale moderne sunt Timişoara (254.000 mp), Constanţa (211.000 mp) şi Oradea (199.000 mp).

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mall,
afi,
retail,
zf

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici