Zuckerberg va primi 700 de milioane de dolari pe an din noile dividende ale Meta

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, va primi aproximativ 700 de milioane de dolari pe an din primele dividende acordate vreodată de gigantul social media pentru investitori.

669 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg va primi 700 de milioane de dolari pe an din noile dividende ale Meta

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Meta a anunţat dividende trimestriale de 50 de cenţi pe acţiune pentru acţiunile de clasă A şi B începând cu luna martie. În condiţiile în care Zuckerberg deţine aproximativ 350 de milioane de acţiuni, acesta ar urma să încaseze aproximativ 175 de milioane de dolari în fiecare trimestru, potrivit Bloomberg.

Decizia Meta de a plăti dividende trimite un semnal cu privire la viziunea companiei asupra potenţialului său de creştere. Adesea, companiile de tehnologie cu o creştere rapidă evită dividendele în favoarea utilizării veniturilor pentru a dezvolta noi produse sau pentru a face achiziţii costisitoare. În timp ce Meta cheltuieşte mult pentru iniţiativele în domeniul inteligenţei artificiale, perspectivele sale de achiziţie se diminuează din cauza opoziţiei autorităţilor de reglementare.

După ce Meta a concediat aproximativ 21.000 de persoane şi şi-a restrâns priorităţile, acţiunile aproape s-au triplat în 2023. Noile dividende şi o sumă suplimentară de 50 de miliarde de dolari în răscumpărări de acţiuni ar putea câştiga mai multă răbdare din partea investitorilor cu pariurile pe termen lung ale lui Zuckerberg pe inteligenţa artificială şi metaversul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici