COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul distanţează Ierusalimul de Marele Plan al lui Trump

Ca de obicei, Bibi Talent joacă la cacealma.

1045 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul distanţează Ierusalimul de Marele Plan al lui Trump

COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul distanţează Ierusalimul de Marele Plan al lui Trump

Aşteptând “the big announcement” promis de Trump, vine 1 iulie, ziua în care demersurile pentru anexare (parte a Planului de Pace în Orientul Mijlociu) ar fi trebuit să înceapă, conform planificării lui Netanzahu.

Ieri dimineaţă, Bennz Gantz, ministru al Apărării şi premier în aşteptare) s-a întâlnit cu trimisul special al preşedintelui Americii, Avi Berkowitz (foto stânga, masca neagră) şi ambasadorul Statelor Unite la Ierusalim, David Friedman (foto dreapta, masca alba).

E limpede că geniul stabil de la Casa Albă şi-a pierdut, deocamdată,  interesul pentru Marele său Plan de Pace, cu a cărui aplicare autorităţile de la Ierusalim trebuie să se descurce singure. Dar, fără un suport solid american, cu o lume întreagă împotrivă, nu se pot aventura să facă vreun pas. Iar dacă Donald J. Trump pierde alegerile, Planul va rămâne pe hârtie ca gogomănia geostrategică a secolului.

În faţa lui Berkowitz si Friedman (care, spun sursele, n-au avut prea multe de comunicat, nici măcar când ar urma Trump să rostească the big announcement pe care îl flutură de zile întregi), Gantz şi-a reamintit că a intrat în coaliţia de guvernare pentru a se bate cu covidul. În consecinţă, le-a declarant celor doi că tot ce nu are legătură cu coronavirusul mai poate să aştepte, ziua de 1 iulie nefiind bătută în cuie.

Când ministrul Apărării îi spusese acelaşi lucru premierului, Netanyahu a ripostat că se descurcă şi fără el pentru a obţine acordurile necesare (deşi e greu de crezut că ar risca un vot în Knesset). Ca de obicei, Bibi Talent joacă la cacealma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici