COMENTARIU Lelia Munteanu: "Cum fentăm restricţiile" şi "Vânătoare de poliţişti" - două noi jocuri de comunitate în Israel

Imagini înspăimântătoare: bătrâni furând o pâine din supermarket.

3443 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: "Cum fentăm restricţiile" şi "Vânătoare de poliţişti" - două noi jocuri de  comunitate în Israel
Fără încrederea şi colaborarea cetăţenilor, nici o măsură sanitară nu va da roade, oricâte amenzi s-ar putea inventa. Iar israelienii, ca şi românii, şi-au pierdut încrederea în autorităţi (foto: o şedinţă a Comitetului Anticorona de la Ierusalim), tocmai când numărul infectărilor creşte (alaltăieri, un nou record de 1300 de cazuri noi).
 
Poliţia a dat avertizări sălilor de fitness (care, cu multă imaginaţie, încearcă să supravieţuiască), dar n-a închis nici una şi nu le-a amendat.
 
Piscinele publice sunt interzise publicului. Însă, dacă eşti înscris în Asociaţia Înotătorilor Profesionişti, ai dreptul să te "antrenezi". Fapt pentru care, Asociaţia a înregistrat un val de înscrieri (abonamentul e de 100 de shekeli (26 euro) pe an).
 
"Cum fentăm restricţiile" a devenit cel mai la modă joc comunitar în Israel, în contextual în care zilnic aproximativ 5000 de oameni sunt amendaţi pe motiv de nepurtare a măştii. Încă un joc face acum deliciul ştirilor: "Vânătoarea de poliţişti" - orice poliţist care scoate nasul din mască e înregistrat şi "flagrantul" e trimis televiziunilor.
 
Pe fondul crizei economice severe creşte criminalitatea - tâlhării,  spargeri de locuinţe.
 
Aseară am văzut reportaje cu bătrâni care fură câte o pâine din supermarket sau mănâncă la rafturi...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici