COMENTARIU Lelia Munteanu: Israel - teste gratuite de anticorpi pentru copiii sub 12 ani. Aproape jumătate dintre cei între 12 şi 15 ani s-au vaccinat

Israelul se află foarte aproape de vârful valului patru. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9.831 de pozitivi, la peste 160.000 de teste. Însă procentul de pozitivare rămâne mic, în jur de 6.5 la sută. Numărul bolnavilor în stare gravă creşte foarte lent - 690, ieri. Coeficientul de contaminare, R, continuă să scadă - 1.15.

810 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israel - teste gratuite de anticorpi pentru copiii sub 12 ani. Aproape jumătate dintre cei între 12 şi 15 ani s-au vaccinat

Sursă FOTO: Hepta

De astăzi, se pot vaccina cu a treia doză şi persoanele peste 30 de ani. De la 1 august, când s-a declanşat campania cu a treia doză, au fost vaccinate 1.575.898 de persoane, dintre care un million de peste 60 de ani.

Fiindcă pe 1 septembrie începe anul şcolar, e o oarecare înghesuială la vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani. Până acum, această grupă de vârstă s-a vaccinat în proporţie de 42,4 la sută cu prima doză şi 29,4 la sută cu a doua. Problema celei de-a treia doze nu se pune încă (n-a trecut destul timp de la rapel).

Oricum, e o oarecare înghesuială la vaccinare.

Înghesuială mare e la testarea serologică a copiilor sub 12 ani, cei care nu se pot vaccina. Testul e gratuit, iar ieri s-au publicat rezultatele înregistrate până acum. Media pe ţară e de 13 la sută, adică 13 din 100 de copii între 3 şi 12 ani au dezvoltat anticorpi. (Procentul se apropie de 20 la sută în aşezările ultrareligioşilor, în timp ce în aşezările laice există şi procente de 2-3 la sută).   

Părinţii speră că vor primi teste pozitive pentru copiii lor sub 12 ani, astfel încât aceştia să poată obţine mult-râvnitul „paşaport verde”. Cel mai important beneficiu e că un astfel de paşaport pentru copiii de sub 12 (fost pozitiv autentificat în urma bolii, sau în urma unui contaminări, sau cu test serologic pozitiv) îi scuteşte de o eventuală carantină, în cazul în care se descoperă un copil pozitiv în şcoală (nu doar pe ei, ci obligatoriu şi pentru unul dintre părinţi, obligat să rămână acasă). În plus, pot intra cu adulţii din familie la spectacole, la restaurante, la piscine, la diverse evenimente unde participarea se face, în absenţa paşaportului verde, doar pe bază de test PCR, cu 72 de ore înainte ori de test rapid la intrare, dar nici unul gratuit.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici