COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii, cu ochii pe Şeful Statului Major

1568 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii, cu ochii pe Şeful Statului Major

COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii, cu ochii pe Şeful Statului Major

Mâine seară, Şeful Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kohavi (foto), ar trebui să plece în Statele Unite, ca să prezinte poziţia puterii de la Ierusalim în legătură cu reînnoirea Acordului nuclear cu Iranul.

Dar pentru că frontul din sud s-a încins din nou cu baloane incendiare aruncate din Gaza (semn că Hamas verifică reacţiile noului guvern), Canal 13 le-a recomandat telespectatorilor să stea cu ochii pe Şeful Statului Major: dacă Kohavi va pleca, să-i ureze succes în tratativele cu americanii, însă, dacă deplasarea va fi amânată, să-şi pregătească adăposturile antiaeriene.

Ce atitudine adoptă guvernul Bennet faţă de intenţia administraţiei Biden de a reface Acordul nuclear cu Iranul (încheiat în mandatul lui Obama), rămâne, deocamdată, un mister.

Abia miercuri a fost stabilită componenţa Cabinetului de Securitate (un fel de CSAT) şi, dat fiind eclectismul coaliţiei politice care susţine executivul, e de aşteptat să fie poate cel mai slab Cabinet de Securitate din istoria ţării.

În discursul de duminică, din Knesset, rostit înainte de a fi trimis în fotoliul de lider al opoziţiei, Netanyahu a susţinut că Naftali Bennett nu va avea nici anvergura, nici credibilitatea, nici abilitatea de a ţine piept americanilor, având de ales între „eliminarea unei ameninţări existenţiale pentru Israel” şi tensionarea relaţiilor cu Statele Unite.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici