COMENTARIU Lelia Munteanu: Microbiologie şi macropolitichie

Nu e prima oară când îl aud pe deputatul PSD Alexandru Rafila, doctor în microbiologie, făcând referiri cel puţin... stranii în legătură cu situaţia epidemiologică din Israel.

1877 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Microbiologie şi macropolitichie

COMENTARIU Lelia Munteanu: Microbiologie şi macropolitichie

„Cu doza trei nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer sau o doză de alt vaccin, nu mai trebuie să facă şi a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus. Domnul doctor Gheorghiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori că nu este necesar. Eu am discutat cu colegi de-ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea, şi pentru Israel, este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă, să nu mai facă şi doza a treia".

Nu dezvăluie cine sunt colegii din Israel, deşi deontologia l-ar fi obligat s-o facă. Şi, dacă nu deontologia, măcar faptul că specialiştii din Israel, imuni la virusul politichiei, sunt nume mari, recunoscute internaţional.

Nu există în Israel recomandarea ca persoanele care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2 şi au făcut doză doze de vaccin Pfizer să n-o mai facă şi pe a treia. 

Dimpotrivă, concluziile cercetătorilor de la Ierusalim arată contrariul.

Actuala schemă de vaccinare anticovid este de trei doze. Teoretic, da, îmbolnăvirea s-ar putea să înlocuiască o doză, dar numai dacă toate trei  (îmbolnăvire plus două doze de vaccin) se încadrează in 5-6-7 luni. Cu alte cuvinte, cele trei doze trebuie să fie administrate într-un anumit interval de timp (5-6-7 luni), altfel nu se pot numi trei doze, prin urmare nu se poate vorbi despre schema completă de vaccinare.

La toate vaccinurile antivirale, dacă întârzii cu mai mult de o lună în administrarea unei doze, trebuie să iei schema de la capăt (cu o pauză de câteva luni). Continuitatea celor trei doze (trei doze de vaccin sau îmbolnăvire plus două doze de vaccin) într-un anumit interval de timp are o importanţă critică. De pildă, dacă cineva a făcut Covid-19 în urmă cu 10 luni şi nu s-a vaccinat încă, acum ar trebui să primească schema completă, respectiv trei doze de vaccin.

Aceasta e - redată cât m-am priceput mai fidel - opinia specialiştilor israelieni. Restul e politichie dâmboviţeană.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici