COMENTARIU Marius Oprea: Cine nu e sănătos la cap?

8 septembrie 2019. Poliţia rutieră a înregistrat un accident tragic.

1711 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea: Cine nu e sănătos la cap?

COMENTARIU Marius Oprea: Cine nu e sănătos la cap?

”În jurul orei 03.00, un şofer în vîrstă de 24 ani, care se deplasa pe Şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus un alt bărbat, de aceeaşi vîrstă. După impact, ambele maşini au ieşit de pe carosabil, iar prima dintre ele a luat foc la compartimentul motor. În accident a murit şoferul din cel de-al doilea autoturism, iar conducătorul auto care a provocat accidentul a fost rănit grav şi transportat la Spitalul Elias, acestuia fiindu-i recoltate şi probe biologice”.

Şoferul care a intrat pe contrasens şi l-a ucis pe celălalt tînăr conducător auto, la fel de tînăr se apără, la trei ani de la accident: ”sînt tînăr, am nişte probleme la cap. Din păcate, au fost descoperite tîrziu, că, poate dacă le descopeream mai devreme, evitam acest incident. Nu mă prezint la proces, pentru că am nevoie de atenţie medicală şi chiar am o problemă cu o leziune pe lobul frontal al creierului (...). Vă jur că în secunda în care am scăpat de probleme, cum oi scăpa eu, arestat sau nu, eu voi renunţa la cetăţenia română, sînt dezamăgit de conducerea ţării, de legislaţia ţării, care nu există, procurori şi judecători care nu îşi fac treaba...”. Într-adevăr. Dacă şi-o făceau, tînărul nu putea renunţa, scîrbit, la cetăţenia română, decît după ce îşi ispăşea pedeapsa pentru omor din culpă – ca şi o altă condamnare anterioară, între timp judecată, pentru lipsire de libertare. Dar nu e în ţară.

Tînărul continuă: ”Nu mai ştiu cum e să ai prieteni, nu mai ştiu cum e să fii lîngă familie, am uitat cum e să plîngi, pentru ca mi-am consumat plînsul (...) şi vă rog să mă credeţi pe cuvînt cînd vă spun că îmi este foarte greu. Legea în România este gri, este făcută ori să te bage în închisoare, ori să te scoată, depinde cum le convine anumitor oameni. Dar nu vă este ruşine, cînd alţii scapă cu doi ani cu suspendare pentru aceeaşi faptă, sau chiar mai puţin, mie să îmi cereţi 20 de ani? Poate că mesajul ăsta dă dovadă că sînt coerent (…). Păi, în cazul meu, ar trebui să se dea culpă comună, ştiţi de ce? Pentru că şi decedatul a consumat cocaină şi era într-o stare care nu îi permitea să se urce la volan, pot să spun că am avut ghinion amîndoi”, şi-a încheiat el pledoaria. Pe facebook. Cînd a intrat pe contrasens cu maşina, avea o alcoolemie de 1,96 la mie şi consumase cocaină. 

Ca urmare a accidentului, intrînd în maşina staţionată la stop cu 143 de kilometri la oră, a omorît un tînăr de vîrsta lui, dar tată a doi copii -  cel mic, de trei luni. Văduva spune că soţul ei nu consuma nici alcool, darămite droguri şi pînă în prezent nu a contactat-o nimeni, pentru a-i propune vreun ajutor de orice natură, dat fiind că a rămas o mamă singură cu doi copii, după moartea soţului.

În noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost cel care se afla la volanul maşinii. În cealaltă,  şoferul acesteia, Daniel Vicol (24 de ani). În urma analizei probelor biologice s-a stabilit că Mario Iorgulescu avea 1,96 alcoolemie şi era sub influenţa cocainei. Conform medicinei legale, de la 1,5 la mie se instalează starea de beţie, iar de la 2,5 coma alcoolică. Mario era între ele. În momentul de faţă, cu două mandate de arestare pe numele său, autorităţile unde se află (în Italia) refuză să-l extrădeze, pentru a fi judecat – pentru că, prin avocaţii săi, susţine că nu poate avea parte ”de un proces corect”, în România. Aşa că nu se apără direct, în faţa instanţei de judecată, ci pe facebook. Poate că ridicarea ”mecanismului de coordonare şi verificare” a justiţiei din România, ceea ce înseamnă intrarea în ”drepturi egale” a justiţiei noastre cu cea europeană, îi va da acum şansa să o facă.

Între timp, Gino Iorgulescu, tatăl lui Mario, susţine că fiul lui nu e în toate minţile: ”Sînt un om foarte amărît! Fiu-meu e dus cu capul, iar eu sînt şi părintele, şi tutorele lui. Nu vreau să comentez mai mult. Puneţi-vă în situaţia mea, mai ales cei care au copii, şi o să vedeţi cam ce pot simţi eu, de cîţiva ani!” Iorgulescu e preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Fiul lui conducea, la momentul accidentului, un automobil marca Aston Martin, de 300.000 de euro.

Cine nu e sănătos la cap, în toată povestea asta?

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici