COMENTARIU Sorin Avram Nu mai păcăliţi lumea!

Nu-i mai păcăliţi pe tinerii fotbalişti din prima ligă, care sunt convocaţi la diferite loturi naţionale, că mai au timp să crească şi că vor ajunge fotbalişti la cluburi mari din străinătate.

4051 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram Nu mai păcăliţi lumea!

COMENTARIU Sorin Avram Nu mai păcăliţi lumea!

La 23 de ani aceştia sunt ”bătrâni”. Dacă ne uităm la echipele din primele cinci campionate din Europa vom vedea că acolo joacă meci de meci fotbalişti de 20, 19, 18, 17 sau chiar 16 ani. Şi nu o fac pentru că spune Răzvan Burleanu, ci pentru că o spun antrenorii, rezultatele şi suporterii.  
 
Nu-i mai păcăliţi pe părinţi că ai lor copii de la diferite academii şi cluburi din primele două ligi vor ajunge fotbalişti de milioane de euro pentru care se vor bate echipe cu trofee, fiindcă nu vor ajunge din moment ce nu au condiţie fizică şi viteză, şi nici mentalitate de învingători. 
 
Nu-i mai păcăliţi pe impresarii din străinătate că şcoala de fotbal din România este una de calitate, pentru că la un moment dat aceştia se vor prinde şi nu vor mai lua jucători de-ai noştri nici măcar pentru a-i transfera în Kazahstan. Nu poţi să vinzi jucători la nesfârşit în Belgia, Italia şi Anglia, pentru ca numai după şase luni aceştia să ajungă să lustruiască băncile de rezerve prin Bulgaria sau Emiratele Arabe Unite. Jucătorii români nu ştiu să stea în teren şi să facă un stop. 
 
Nu-i mai păcăliţi pe iubitorii fotbalului din România că din urmă vin jucători de calitate şi că într-un viitor apropiat vom avea o Naţională care va participa la Europene şi la Mondiale, şi că aceasta nu doar că nu va face figuraţie, ci chiar se va bate la titluri. Jucătorii români habar nu au să facă o preluare şi să dea o pasă scurtă. 
 
Federaţia Română de Fotbal, patronii cluburilor, antrenorii, comentatorii meciurilor, editorialiştii şi analiştii, unii dintre ei foşti mari jucători, ar trebui să nu mai păcălească lumea. Nu avem fotbal şi nu vom avea prea curând. Jucătorii români, tineri sau ”copţi”, nu sunt capabili să tragă la poartă, darămite să o mai şi nimerească. Jucătorii de la noi nu ştiu să facă o deposedare şi se ghidează după principiul prezent în campionatele săteşti: ”Mingea trece, dar omul nu”. 
 
Fotbalul românesc nu produce jucători decât pentru campionatele româneşti. Să nu ne iluzionăm: fotbalul românesc este un fotbal cu un circuit închis, pentru că atunci când scoatem capul în lume ne facem de râs. Şi la Olimpiadă, şi în faţa unor echipe de club din Albania şi Gibraltar. 
 
FRF, patronii de cluburi, antrenorii, comentatorii şi analiştii ne tot spun că în fotbalul mondial din ziua de astăzi nu mai există echipe mici. Ba există: Naţionala de fotbal a României, indiferent că este Naţionala Mare ori că este U 23, U21 sau U19, şi echipele calificate în competiţiile europene. Hai România! Hai să nu mai păcălim lumea! 
 
Bibliografie
 
  • Olimpiada de la Tokyo: România - Coreea de Sud (0-4)
  • Preliminariile Campionatului Mondial 2022: Armenia - România (3-2)
  • Turul doi preliminar Champions League, prima manşă: Lincoln Red Imps (Gibraltar) – CFR Cluj (1-2), dar greu, foarte greu
  • Turul doi preliminar UEFA Conference League, manşa tur: FK Laci - Universitatea Craiova (1-0)
  • Transfeurile de după generaţia lui Adrian Mutu. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici