COMENTARIU Sorin Avram: Scuipaţii de pe obrajii României

Scuipaţii românilor care se întorc în ţară pentru Sărbătorile de Iarnă şi sunt aruncaţi pe obrajii angajaţilor DSP Suceava care fac triajul epidemiologic în aeroport sunt scuipaţi aruncaţi pe obrajii României.

2799 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Scuipaţii de pe obrajii României

COMENTARIU Sorin Avram: Scuipaţii de pe obrajii României

Pe obrajii României reprezentate de instituţiile unui stat eşuat, după cum ar spune chiar preşedintele Ţării Noastre, Klaus Iohannis. Nişte instituţii care au fost acaparate de interese personale şi de grup, şi de politicieni slab pregătiţi şi puşi pe căpătuială. Dacă am fi avut „o ţară ca afară”, locul de unde vin cei care scuipă, statul ar fi reacţionat imediat şi ar fi descurajat un astfel de comportament. Este greu de crezut că „stranierii” reveniţi în România pentru petrecerea Sărbătorilor de Iarnă îşi vor permite să-i scuipe pe reprezentanţii autorităţilor din ţările în care se vor întoarce pentru a munci ori pentru a studia.  

Scuipaţii românilor care se preling pe obrajii celor care nu-şi fac decât datoria, aşa cum cei care-i scuipă îşi fac treaba în serele din Germania, în azilele de bătrâni din Italia, pe şantierele din Spania ori în spitalele din Marea Britanie, sunt scuipaţi fraţi cu scuipaţii pe care politicienii români i-au trimis spre obrajii României de la Bruxelles ori din alte colţuri ale lumii. Este vorba despre despre politicienii noştri care pe unde au putut au vorbit cu asupra de măsură despre România coruptă, România leneşă şi România neguvernabilă. 

Scuipaţii românilor care se preling pe obrjii compatrioţilor lor care-i întâmpină la intrările în ţară cu nişte formulare şi cu nişte recomandări întâlnite şi în alte state din lumea largă sunt verişori cu scuipaţii aruncaţi de politicienii români pe obrajii adversarilor lor în văzul lumii.

În goana lor dementă pentru voturile Diasporei, politicenii din România le-au creat senzaţia românilor care au ales să-şi caute norocul în străinătate că ei fac parte dintr-o clasă superioară celei care a rămas în ţară şi nu pricepe mai nimic. Românii din Diaspora sunt oamenii care muncesc şi care ştiu cum să voteze, în timp ce românii rămaşi acasă doar beau, stau cu mâna întinsă după ajutoare sociale şi votează greşit.

Apoi, să ne aducem aminte de isprava unui român stabilit în Suedia, care avea o maşină cu numere de înmatriculare ceva cu mure, parcă, de a căzut intelectualitatea din România pe spate la vederea acestei ingenioase realizări. O realizare de care un culegător de afine, de zmeură ori de prune rămas în România nu ar fi fost niciodată în stare, nu-i aşa?  

Nişte lacomi şi nişte incompetenţi au distrus imaginea României, au decredibilizat instituţiile statului şi au săpat şanţuri adânci între români: între românii angajaţi la stat şi cei de la privat, între românii de la ţară şi cei de la oraş, între românii din ţară şi cei din străinătate, şi exemplele ar putea continua.

În loc ca toţi românii să se bucure de anotimpul sărbătorilor, românii au ajuns să se scuipe între ei. Şi nu doar prin presă ori pe reţelele de socializare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici