Ion Cristoiu: Aceste patru luni de guvernare au fost folosite de Marcel Ciolacu pentru a-şi face campanie electorală prezidenţială. Victima nr. 1 este PNL. În noiembrie, planul e ca PSD şi PNL să se despartă

  • Ion Cristoiu: Marcel Ciolacu este primul politician posdecembrist care foloseşte funcţia de premier pentru a ne arăta nouă cum ar fi dacă ar fi el preşedinte. A subordonat întreagul guvern şi coaliţia campaniei pe persoană.
  • Ion Cristoiu: Tot ce a făcut el de patru luni este să demonstreze că el nu e pesedist, că el, Marcel Ciolacu, este bruxelizat. Tot ce face este să arate acolo să vadă cine trebuie că e de-al nostru.
  • Ion Cristoiu: Nu rămân împreună pe liste. În noiembrie planul este să se despartă. Iese PNL. Va fi guvern minoritar PSD, sprijinit de PNL în Parlament. Cred că justificarea PNL pentru ieşirea de la guvernare va fi eşecul reformei fiscale,
1224 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Aceste patru luni de guvernare au fost folosite de Marcel Ciolacu pentru a-şi face campanie electorală prezidenţială. Victima nr. 1 este PNL. În noiembrie, planul e ca PSD şi PNL să se despartă

Ion Cristoiu: Aceste patru luni de guvernare au fost folosite de Marcel Ciolacu pentru a-şi face campanie electorală prezidenţială. Victima nr. 1 este PNL. În noiembrie, planul e ca PSD şi PNL să se despartă

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a folosit funcţia de premier pentru a-şi face campanie electorală pentru prezidenţialele de anul viitor, o campanie ale cărei victime vor fi în primul rând liberalii. Ei vor să rupă coaliţia luna viitoare şi să intre în opoziţie în perspectiva anului electoral 2024.

Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu nu şi-a propus să livreze nimic ca premier şi a creat impresia în spaţiul public că guvernarea nu e a coaliţiei, nici a PSD, ci a lui.

“Marcel Ciolacu nu şi-a propus să livreze nimic. La instalarea în funcţie ca premier în urma rotaţiei guvernamentale, a venit cu un alt proiect de ţară şi în permanenţă a lăsat impresia publică că nu e guvernarea PSD-PNL, ci guvernarea PSD. Şi nici măcar guvernarea PSD, ci guvernarea lui. Sunt patru luni de campanie electorală prezidenţială. Patru luni Marcel Ciolacu nu a făcut altceva decât să-şi cultive propria persoană în perspectiva prezidenţialelor. Este un caz unic”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că Marcel Ciolacu a subordonat întregul guvern şi întreaga coaliţiei campaniei sale personale pentru Preşedinţia României, punându-se în antiteză cu Klaus Iohannis.

“Marcel Ciolacu este primul politician posdecembrist care foloseşte funcţia de premier pentru a ne arăta nouă cum ar fi dacă el ar fi preşedinte. A subordonat întreagul guvern şi coaliţia campaniei pe persoană. Prima dată. Nu au trecut 5 zile şi merge cu metroul (...) Primul punct al campaniei electorale a fost să arate că e un om între oamenii. Şi de atunci multe ale acţiuni ale sale au fost să arate că el, nu guvernul, nu coaliţia şi nici măcar PSD, este un om între oameni. Merge cu metroul, cu avionul de linie. În construirea acestei imagini de om între oameni el îl foloseşte pe Klaus Iohannis. În toate acţiunile sale de om între oameni el vrea să arate că e altfel decât Klaus Iohannis. Klaus Iohannis merge cu avionul de lux, el s-a dus cu avionul de linie. Klaus Iohannis nu a mers niciodată cu metroul, e cu Mercedesul. Iohannis nu se duce în pieţe, Ciolacu a mâncat pufuleţi”, a amintit publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că Marcel Ciolacu nu are o direcţie de guvernare, dar vrea să arate că e pe fază, reacţionând la diverse evenimente, că e de treabă, dar poate fi şi intransigent.

“Marcel Ciolacu nu are waze, o direcţie. Dacă aţi observat, azi a căzut unul de pe bicicletă, pac, reacţionează. Controale, controale. Săptămâna viitoare vine o altă temă. În fiecare săptămână noi am avut un nou proiect de ţară. Care a fost patentul şi la aziluri, şi la Crevedia, şi la drone? Premierul nu doarme, e pe fază, convoacă şedinţe, cere sancţiuni, controale. Asta face parte din ideea e de treabă, dar la o adică... Clişeele despre el sunt două: taie în carne vie şi dă cu pumnul în masă”, a susţinut publicistul.

În opinia sa, heirupismul lui Ciolacu a fost un dezastru pentru ţară: “Cu azilurile nu s-a rezolvat, e mai rău, cu staţiile GPL nu mai ştim nimic, s-a terminat”.

Un alt aspect important semnalat de Ion Cristoiu este crearea pentru Marcel Ciolacu a unei imagini de politician frecventabil în afară ţării, cu sprijinul lui Iohannis, care i-a cedat din prerogativele sale în materie de politică externă.

“A treia dimensiune, care este foarte importantă şi cu acceptul lui Iohannis, şi aici se vede că el va fi candidatul la prezidenţiale este spaţiul extern. În general, domeniul extern a fost o chestiune fundamentală pentru preşedinte. Din 2014 până în prezent nu a lăsat nimic altora. Acum, Ciolacu face şedinţă comună cu Ucraina (...) Cel mai important punct la care lucrează de patru luni această echipă este imaginea lui Marcel Ciolacu de politician frecventabil”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu spune că în cele patru luni de guvernare, Marcel Ciolacu a vrut să arate Bruxelles-ului o imagine de politician european, că el nu e nici măcar pesedist.

„Tot ce a făcut el de patru luni este să demonstreze că el nu e pesedist, că el, Marcel Ciolacu, este bruxellizat. Tot ce face este să arate acolo să vadă cine trebuie că e de-al nostru. Aici este o mare problemă, depinde de dosarul lui. E acelaşi lucru ca şi la Dan Voiculescu. Eşti pe o listă. Să zicem că ai un dosar la Washington (...) că e liderul PSD care l-a avut pe Ion Iliescu, fost partid comunist, l-a avut pe Liviu Dragnea, a fost asistentul lui cutare. Ca să te aleagă pe bune, trebuie să dea foc la dosarul ăsta, să facă unul nou”, spune publicistul.

Ion Cristoiu avertizează însă că toată această campanie electorală a lui Marcel Ciolacu va avea impact negativ asupra PNL, care plănuieşte să rupă coaliţia luna viitoare, să treacă în opoziţie, iar PSD să guverneze minoritar până la alegeri.

“Aceste patru luni de guvernare a coaliţiei PSD-PNL au fost folosite de un singur om pentru a-şi face campanie electorală. Nu PSD a câştigat, nu coaliţia. Victima nr.1 e PNL pentru că tot ceea ce face Marcel Ciolacu în folosul imaginii, iar în administraţie plăteşte şi PNL. Poate că oamenii sunt fascinaţi de Ciolacu, dar la un momendat spun: bă, dar noi am trăit rău. Păi am trăit rău pentru că era şi PNL la guvernare. Nu rămân împreună pe liste. În noiembrie planul este să se despartă. Iese PNL. Nu au cum, e prea târziu. Va fi guvern minoritar PSD, sprijinit de PNL în Parlament. Cred că justificarea PNL pentru ieşirea de la guvernare va fi eşecul reformei fiscale, care e asumată de Ciolacu. Ei vor spune aşa: ne-am asumat răspunderea, dar, cum încearcă acum Florin Roman să spună, care nu e de capul lui, vom face şi noi legile noastre”, a explicat publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici