Ion Cristoiu: Avem un guvern mai şovăielnic decât unul interimar. Alexandru Rafila ar trebui să demisioneze

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în România vaccinarea nu va fi obligatorie din cauza numărului mare de nevaccinaţi, de care orice partid sau guvern trebuie să ţină cont din punct de vedere electoral .

28259 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Avem un guvern mai şovăielnic decât unul interimar. Alexandru Rafila ar trebui să demisioneze

Ion Cristoiu: Avem un guvern mai şovăielnic decât unul interimar. Alexandru Rafila ar trebui să demisioneze

“La noi nu vom ajunge la vaccinare obligatorie pentru că acolo unde s-a decis vaccinare obligatorie numărul celor vaccinaţi este uriaş. Şi atunci toţi cei care s-au vaccinat sau decid să se vaccineze alcătuiesc majoritatea, din punct de vedere electoral. Dacă ei alcătuiesc majoritatea şi tu eşti partid de guvernământ spui mă, în definitiv, eu ce pierd? Dacă dintr-o populaţie ai 80% care s-au vaccinat sau chiar 60% înseamnă că la alegeri 60% te vor alege pentru că cei care s-au vaccinat devin brusc adversarii antivacciniştilor. Adică, electoral, ai garantat că cei care s-au vaccinat te vor vota. Dincoace avem invers. Deci orice partid, orice guvern trebuie să ţină cont că dacă impune vaccinare obligatorie are 70% împotrivă”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu critică şovăiala autorităţilor în luarea unei decizii privind introducerea certificatului verde, susţinând că Guvernul Ciucă este mai şovăielnic decât un guvern interimar.

“Nu înţeleg de ce nu decid odată ce măsuri trebuie să ia. O caracteristică a ultimelor guverne, care a fost şi catastrofală pentru România, este acest hâţ-hâţ. Avem un guvern de 70% în Parlament. Nu a existat în perioada postdecembristă o asemenea majoritate. Aproape guvern de uniune naţională, opoziţia aproape nu există. Un asemenea guvern poate să meargă cu buldozerul. Un asemenea guvern trebuie să aibă drept principală caracteristică că, atunci când a decis să tragă o salvă de tun, a tras-o. La Rafila, dvs  aţi înţeles ce vrea? E cu certificat sau fără certificat? Adică decizi odată. Am format un guvern cu un efort uriaş. Este mai şovăielnic decât unul interimar”, a susţinut publicistul.

În opinia sa, partidele din coaliţie nu ar trebui să facă politică la televizor, deciziile să fie luate prin negocieri departe de ochii presei şi să fie aplicate, indiferent ce s-ar întâmpla.

“Nu trebuie să se înţeleagă la televizor. Se duc undeva la o vilă, stau o noapte, se bat, fumează, se droghează şi la sfârşit spun: domnule, gata, coaliţia a hotărât: nu mai cerem certificat verde, dar în acel moment, chiar dacă moare ţara, rămâne.(...) Nu decid pentru că sunt la fel de nevolnici ca şi guvernele interimare. Când ai un asemenea guvern treci peste orice. Şi atunci îţi poţi permite să sfidezi UE sau să sfidezi opinia publică. (...) Dacă aţi observat, ei au continuat cu politica la televizor. Cele două partide nu au învăţat din relaţia USR-PNL”, a spus publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că lucrurile se vor îndrepta, adăugând că PSD a luat Ministerul Sănătăţii, care este un minister foarte greu, şi nu a rezolvat nimic.

“Din ceea ce a făcut până acum, nu ne putem aştepta la nimic bun. PSD a luat un minister foarte greu, al Sănătăţii. L-au luat şi nu au rezolvat problema Raed Arafat. Rafila a venit la audieri în Parlament, deci într-un cadru oficial, şi a spus textual: în România nu Ministerul Sănătăţii face politica de sănătate, ci un secretar de stat numit Raed Arafat care a preluat încet-încet, Monica Pop a spus ca director de spital, inclusiv angajările”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este lipsit de fermitate şi ar trebui să demisioneze, dar nu o va face pentru că îi place să fie ministru.

“Dl. Rafila ar trebui să demisioneze pentru că, la ora actuală, PSD îşi are procentajele pe Ministerul Sănătăţii şi el încă nu e ferm. El trebuie să aibă o discuţie cu premierul, cu coaliţia şi să spună hai să rezolvăm problema. Nu o să o facă pentru că îi place să fie ministru. Pântecele moale al PSD este acest minister. Mai degrabă să ai unul acolo rigid care să spună bă, nu mi-aţi rezolvat, am plecat, decât unul care e de acord cu toate. Nu uitaţi povestea cu Raed Arafat. Comunicarea trebuie să fie la Rafila, nu numai pentru că este ministru... măcar din comunicare să-l scoţi pe ăla”, a mai spus publicistul.

Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu primul loc este ocupat de premierul Nicolae Ciucă, iar locul 5 de Alin Mastan, şeful Jandarmeriei Române.

Locul 5- Alin Mastan, şeful Jandarmeriei Române

“S-a făcut mare caz că a căzut ăla de pe cal. Nu a fost în public şi a filmat cineva. Aici e ceva în neregulă pentru că şi la noi la muncă se pot întâmpla, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem... nu era în paradă, dar şi acolo se poate întâmpla ceva, nu ştiu, calul se sperie. Şi acolo calul era ţinut de cineva şi ăla vorbea cu o tipă, nu contează. După părerea mea s-a făcut prea mare caz.”

Locul 4- Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

„Mi-e limpede că se bate pentru domnul Neacşu. Pe vremea guvernării minoritare a lui Ludovic Orban au trecut toate companiile din energie în subordonarea SGG şi probabil că el îl susţine pe Marian Neacşu presupunând că e omul lui de încredere. Dincolo, este o dublă măsură pentru că în acelaşi timp nu face nimic să o apere pe Laura Vicol. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea că la capătul acestei campanii împotriva Laurei Vicol este Marcel Ciolacu. O să vedeţi. Site-urile care duc această campanie nu sunt chiar aşa adversare lui în particular.”

Locul 3- Klaus Iohannis, preşedintele României

„Acum stă liniştit că soluţia atipică merge, dar eu cred că se iluzionează. Oricum, el e singurul la ora actuală care poate să ţină cât de cât coaliţia.  Adică să-i oblige pe liberali să ia bocanci în bot şi să nu zică nimic. S-a văzut, este foarte interesant, că Florin Cîţu a fost mai puţin agresiv. Dintre cei doi lideri, Ciolacu este agresiv.”

Locul 4- Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

„Nu am înţeles de ce a trebuit să se ducă pe un şantier şi ştiţi că le-a promis o sticlă de vin. A mers şi el pe clişeul să meargă pe teren.”

Locul 1- Nicolae Ciucă, premierul României

„Pentru că vrea cineva să facă din ofiţerul de carieră, o dansatoare, o balerină. Nu a ieşit. Va ieşi un general care e balerină.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici