Ion Cristoiu: Prin intermediul DNA Klaus Iohannis le arată mâţa celor care refuză să-l susţină pe Florin Cîţu

  • Ion Cristoiu: Ludovic Orban s-a aflat la Bucureşti, la alegerile pentru filiala sectorului 1 a PNL, cea mai puternică din Bucureşti, condusă de Sebastian Burduja. La Suceava, în prezenţa lui Florin Cîţu a învins Gheorghe Flutur, membru al Grupării Cîţu.
  • Ion Cristoiu: Tot din această bătălie la distanţă face parte şi ceea ce am numi Operaţiunea Stenogramele DNA. Doi dintre posibilii sprijinitori ai lui Ludovic Orban – Iulian Dumitrescu şi George Stângă – au fost victimele unei aşa-zise scurgeri în presă din Referatul de arestare preventivă a trei inculpaţi dintr-un dosar DNA
  • Ion Cristoiu: Prin Operaţiunea Stenogramele DNA Klaus Iohannis a ţinut să le reamintească faptul că el e Stăpînul cătuşelor. Că DNA, DIICOT, Parchetul General, ai căror şefi stau în pixul său, se pot năpusti asupra celor care-l sprijină pe Ludovic Orban
8065 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Prin intermediul DNA Klaus Iohannis le arată mâţa celor care refuză să-l susţină pe Florin Cîţu

Ion Cristoiu: Prin intermediul DNA Klaus Iohannis le arată mâţa celor care refuză să-l susţină pe Florin Cîţu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că Operaţiunea Stenogramele DNA, prin care Iulian Dumitrescu şi George Stângă, posibilii sprijinitori ai lui Ludovic Orban, au fost victimele unei aşa-zise scurgeri în presă din Referatul de arestare preventivă a trei inculpaţi dintr-un dosar DNA, arată nu numai disperarea lui Klaus Iohannis că Florin Cîţu a fost o alegere catastrofală în competiţia pentru şefia PNL, dar şi a spectaculoasei reveniri a DNA în bătălia politică.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Toată lumea e concentrată pe bătălia din PNL. Nu mai departe joi, 4 iulie 2021, presa a reflectat pe larg dialogul la distanţă dintre Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Florin Cîţu s-a aflat la Suceava, unde baronul local Gheorghe Flutur nu i-a scris numele din oi pe dealuri, cum a făcut la vizita lui Traian Băsescu, dar i-a cîntat la un flaut uns cu miere, proclamînd în persoana lui Florin Cîţu Suflul nou din PNL, un slogan şoptit din sală de liderii Grupării reformiste, prezenţi şi ei la faţa locului. Ludovic Orban s-a aflat la Bucureşti, la alegerile pentru filiala sectorului 1 a PNL, cea mai puternică din Bucureşti, condusă de Sebastian Burduja. La Suceava, în prezenţa lui Florin Cîţu a învins Gheorghe Flutur, membru al Grupării Cîţu. La Bucureşti, la sectorul 1, a învins Sebastian Burduja, membru al grupării Orban. Oamenii lui Cîţu se autoprezintă drept oamenii Suflului nou în PNL. Se înţelege că oamenii lui Ludovic Orban trec drept oamenii Suflului vechi. Dacă în punem faţă-n faţă pe cei doi – Gheorghe Flutur şi Sebastian Burduja – vom constata din start o contrazicere a clişeului. Sebastian Burduja are toate notele unui reprezentant al Suflului nou. S-a şcolit în străinătate, a scris o carte despre Proiectul său privind România, lucru rar la politicienii noştri. Gheorghe Flutur are toate notele Suflului vechi, ale Anacronicului din PNL. Baron local de pe vremea lui Traian Băsescu s-a dezvăluit în timpul Pandemiei ca un ghiorţan care a profitat de funcţie pentru a intra prin faţă. E neîntrecut la organizarea de primiri oficiale linguşitoare pentru şefii de la Bucureşti. Baroni locali ca Gheorghe Flutur nu mai găseşti nici măcar în PSD. Iată însă că, potrivit logicii strîmbe a Grupării reformiste, el reprezintă Suflul nou în PNL.

Tot din această bătălie la distanţă face parte şi ceea ce am numi Operaţiunea Stenogramele DNA. Doi dintre posibilii sprijinitori ai lui Ludovic Orban – Iulian Dumitrescu şi George Stângă – au fost victimele unei aşa-zise scurgeri în presă din Referatul de arestare preventivă a trei inculpaţi dintr-un dosar DNA. E mai mult decît interesant că Iulian Dumitrescu şi George Stângă n-au nici o calitate în anchetă. Au fost să-i cerea ceva lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, ca între colegi de Guvernare, fără a le trece prin cap că USRPLUS- istul a fost recrutat de DNA nu prin şantaj, ci prin cererea ministrului de a fi colaborator sub acoperire al DNA. Astfel că discuţia a fost înregistrată de microfoanele instalate în biroul ministrului nu doar cu acceptul demnitarului, dar şi la cererea acestuia. Fragmentele din Stenograma înregistrării n-aveau ce căuta în referat cîtă vreme cei doi nu sînt nici măcar suspectaţi. De ce au fost plasate fragmentele? Pentru a putea fi publicate în presă! Şmecheria, folosită în chip abuziv de Binomul SRI-DNA, concretizat în Binomul Florian Coldea - Codruţa Kovesi, despre care s-a crezut că nu va mai fi folosită, a fost scoasă la iveală de noul şef al DNA. Pe vremea Binomului SRI-DNA plasarea în referatul pentru arestarea preventivă a unor fragmente din stenograme despre persoane care n-au nici o calitate în anchetă a fost un instrument prin care DNA s-a implicat în bătălia politică. Şi cum funcţia şefului DNA stă în pixul preşedintelui, implicarea DNA în bătălia politică s-a făcut la ordinele preşedintelui. În cazul de faţă, publicarea fragmentelor despre cei doi e o formulă prin care DNA serveşte interesele lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis şi-a făcut un ţel al vieţii şi activităţii din plasarea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al PNL. Florin Cîţu e din punct de vedere politic o nulitate. Parvenirea sa în funcţia de preşedinte al PNL trece drept o glumă bună a Naturii. Ludovic Orban are şanse însemnate să-l înfrîngă la scor pe Florin Cîţu. Aceste şanse au crescut în clipa în care liderii PNL şi-au dat seama că sprijinul dat de Klaus Iohannis lui Florin Cîţu e vorbă-n vînt. Ce ne poate face Klaus Iohannis dacă-i zicem Zît lui Cîţu-Mîţu? s-au întrebat unii. Operaţiunea Stenogramele DNA a avut menirea de a le veni un răspuns de la chiar Klaus Iohannis. Prin Operaţiunea Stenogramele DNA Klaus Iohannis a ţinut să le reamintească faptul că el e Stăpînul cătuşelor. Că DNA, DIICOT, Parchetul General, ai căror şefi stau în pixul său, se pot năpusti asupra celor care-l sprijină pe Ludovic Orban pentru a-i lovi amarnic. Cazul celor doi e doar începutul. Pariez că, la un moment dat, dacă preşedintele va vedea că Florin Cîţu e perdant, îi va da un semnal prin DNA, şi lui Ludovic Orban. La cîţi inşi care au putut fi înregistraţi stînd de vorbă cu Ludovic Orban se vor găsi multe fragmente de interpretare care să-l compromită pe Ludovic Orban.

Operaţiunea Stenogramele DNA pe post de arătatul mîţei stă mărturiei nu doar disperării lui Klaus Iohannis că Florin Cîţu a fost o alegere catastrofală, dar şi a spectaculoasei reveniri a DNA în bătălia politică, după un timp în care am crezut cu toţii că vremea Binomului a apus în chip democratic.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici