COMENTARIU Lelia Munteanu: Regele Bibi îi încuie în casă pe israelieni şi pleacă la Washington

1506 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Regele Bibi îi încuie în casă pe israelieni şi pleacă la Washington

Propunerea detaliată de carantinare a strategului şef anticorona, dr. Ronni Gamzu, având apostila ministerului Sănătăţii, a fost aprobată ieri în Comitetul Corona. A trecut la mustaţă, pentru că, din motive politicianiste, mulţi se împotrivesc. Ultimul hop e dezbaterea de astăzi din Knesset, unde lupta lui Gamzu va fi încă şi mai acerbă. Lockdown-ul ar trebui să înceapă în ajun de Rosh Hashana, respectiv vineri la 6 dimineaţa.

Fiecare ministru care are un portofoliu cere ca domeniul său să fie derogat. Cel de la Educaţie, generalul în rezervă Yoav Galant, solicită ca pe perioada lockdown-ului grădiniţele şi clasele primare să funcţioneze, ministrul Transporturilor, doamna Miri Regev, vrea  ca aeroportul să nu fie închis, ministrul Economiei – să nu se închidă micile afaceri particulare. Ministrul Locuinţelor şi Construcţiilor, ultrareligiosul Yaakov Litzman (până de curând ministru al Sănătăţii), e furibund împotriva oricărei forme de restricţie în perioada sărbătorilor.

Ce va ieşi din Knesset e greu de anticipat. Oricum, deşi cererea iniţială de carantină a lui Gamzu a fost pentru de 3-4 săptămâni, Comitetul Corona a aprobat doar două. Dar rezultatul oricărui lockdown nu se arată decît după trei săptămâni...

Multe voci care ameninţă, că fără un plan de despăgubire, nu se vor supune lockdown-ului – antreprenori (hotelieri, proprietari de restaurante şi cafenele, de săli de fitness, săli de înfrumuseţare,  magazine mici etc.). Aceştia abia dacă au scos capul la lumină după primul lockdown.

Reamintesc că în Israel s-au înregistrat zilele trecute chiar şi peste 4.000 de infectări în 24 de ore (e drept, la peste 44.000 de testări).

Regele Bibi pleacă înainte de miezul nopţii spre Washington, însoţit de Sara şi de cei doi fii. Încă nu se ştie cum se va numi documentul pe care îl va semna cu Emiratele Arabe Unite (tratat de pace?). Îngrijorător ar fi să se confirme zvonul că nici Knessetul nu ştie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici