PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | Vlad Voiculescu a deschis de fapt poarta vaccinării peste rînd a ”statului paralel”

Mare scandal în coaliţie. USR-PLUS scoate de la naftalină ”statul paralel” şi acuză guvernul din care face parte de ”blat” la vaccinare: adică, unii, din armată, servicii, Interne şi rudele lor se vaccinează peste rînd. Nu se încadrau în această etapă. E descoperirea pe care a făcut-o publică Vlad Voiculescu, în contextul în care a preluat şi prelucrat date cu privire la testare şi vaccinare, defalcat, pe întreaga ţară. Deşi el însuşi a creat această ”excepţie”.

4348 afișări
Imaginea articolului PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | Vlad Voiculescu a deschis de fapt poarta vaccinării peste rînd a ”statului paralel”

Supărarea uniformelor

Dezvăluirile lui Voiculescu au supărat lumea: ministrul Lucian Bode de la Interne a spus că ”nu este normal ca Ministerul Sănătăţii să facă publice datele legate de vaccinarea personalului” de la Interne. Dacă aici e supărare, vă daţi seama ce se întîmplă pe la ”servicii”!

 În schimb, Armata a reacţionat onorabil şi transparent, arătînd ieri că  e ”lipsită de fundament ideea că Ministerul Apărării Naţionale nu ar respecta regulile şi priorităţile stabilite în cadrul campaniei naţionale de vaccinare” şi că militarii şi rudele lor s-ar vaccina ”pe baza unor practici şi proceduri netransparente, în detrimentul populaţiei civile”. În continuare, ni s-au dat şi cifre: ”pînă în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare şi personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferenţa pînă la 33.000 de persoane, cîte au fost imunizate în total, pînă în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari şi membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidităţi)”.

De aici şi pînă la naşterea unui scandal în coaliţie n-a mai fost decît un pas. Consilierul ”onorific” al ministrului Voiculescu, cel care se ocupă cu ”transparentizarea” datelor privind testările şi vaccinarea a acuzat apoi că nu a mai avut acces, două zile, la datele de pe platforma Registrului Electronic Naţional de Vaccinări. La două ore după anunţul făcut ieri, ”defecţiunea” s-a remediat.

Ceea ce pare iremediabil pierdut, în această situaţie, este prim-ministrul Cîţu. Faţă de un Voiculescu, care îl ”lucrează” cam cum îl lucra Băsescu pe Ciorbea, nu are nicio replică deşteaptă. De fapt, niciun fel de replică, în afară de bîlbîieli, în vreme ce USR-PLUS a trecut la atacul la baionetă.

Oastea USR-PLUS, în stare de alarmă: statul paralel atacă din nou!

În oastea USR-PLUS, o mulţime de polcovnici, stegari şi toboşari din oaste au sărit să-şi apere felcerul oştirii. Toţi au luat în braţe ”transparenţa”, ca un principiu suprem al ”bunei guvernări” şi au spus că „enervarea privilegiaţilor din sistem a atins noi recorduri” (Alin Mituţă, europarlamentar PLUS – de care aflu prima oară), ”Fără privilegiaţi. Fără sisteme paralele de vaccinare. Fără stat în stat. Fără stat militarizat. Fără sărit coada. Fără categorii speciale de esenţiali” (Iulian Bulai, deputat USR, cel cu fecioara Maria ”mamă surogat”).

Ce e mai important, ministrul Voiculescu este susţinut de liderii Alianţei.Dacian Cioloş, liderul PLUS a spus că ”Vlad Voiculescu este atacat pentru publicarea datelor referitoare la vaccinare. Demersul său este un gest de normalitate. Ştim cu toţii că una dintre problemele majore ale României este lipsa de încredere a cetăţenilor faţă de autorităţile publice. Transparenţa nu e un moft, este unul dintre fundamentele pe care trebuie să reconstruim încrederea cetăţenilor în stat”.

Dan Barna, liderul USR e tranşant, dacă e să fie vorba de vreun nou conflict în coaliţie: ”Vlad Voiculescu are susţinerea mea şi a Alianţei USR PLUS în proporţie de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparenţa e o parte din buna guvernare”. De fapt, ”sursele” spun că premierul Cîţu i-ar fi cerut să-l retragă din guvern pe Voiculescu, în urma acestui întreg scandal, în care a fost ”jucat” pe degete, dar Barna i-a spus simplu că nu poate: e omul lui Cioloş, care-l susţine şi n-are cum să-l scoată el, ca să-şi prăjească şansele, cînd se pregătesc de congresul pentru alegerea liderului în USR-PLUS.

Vaccinare peste rînd, cu voie de la Ministerul Sănătăţii

Cum s-a ajuns aici? Vaccinarea ”peste rînd” se dovedeşte a fi una reglementată, deci nu mai e tocmai ”peste rînd”, cînd se stabilesc excepţii ”la coadă”, aşa cum era şi în anii ’80 la Alimentara, unde miliţianul îşi umplea sacoşa ”prin spate” şi nimeni nu prea avea ce să zică. ”Statul paralel”, adică serviciile, Internele, Armata, în viziunea celor de la USR-PLUS, care se comportă la guvernare de parcă ar fi în opoziţie (şi ar fi luat lecţii în acest sens de la Traian Băsescu) sîntexcepţia de la regulă şi se pot vaccina din ianuarie încoace, în centre de vaccinare puse la dispoziţie şi organizate de Ministerul Apărării Naţionale.

Totuşi, datele publicate de ministrul sănătăţii ridică o problemă pe care o explică în limba lui ministrul Lucian Bode, pe care totuşi reuşim să o înţelegem: ”Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înţeleg că era vorba şi despre serviciile de informaţii. Vezi adresa strada x, nr Y şi constaţi că acolo s-au vaccinat cetăţeni din structurile respective. Din acel moment, poţi să te aştepţi, că nu ne sînt toţi prieteni pe pămîntul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze... Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a spus el. Asta cam aşa e. În plus, oricine şi-ar putea face o idee, din numărul celor ”săriţi peste rînd”, despre dimensionarea ”serviciilor”. Ceea ce e iarăşi secret de stat.

Şi toate se întîmplă, cu aceste ţipete cu ”statul paralel” care sare peste rînd, în vreme ce Vlad Voiculescu îşi rîde în pumni, ştiind că totul e o falsă problemă: a scos pe tapet rezultatul unei Hotărîri de guvern pe care el însuşi a contrasemnat-o, alături de primul ministru Cîţu, care prevede că militarii, ”serviciile”, Internele, cît şi familiile lor, se pot vaccina din etapa a II-a. Hotărîrea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021 ”pentru modificarea şi completarea Hotărîrii Guvernului nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România a apărut demult în Monitorul Oficial şi prevede la articolul 2, indice 2 că Ministerul Apărării Naţionale asigură vaccinarea cadrelor proprii, a ”membrilor familiilor acestora”, a rezerviştilor veteranilor, dar şi a personalului ”în activitate din cadrul celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, precum şi membrii familiilor acestora”. Fără să se precizeze pînă la ce grad de rudenie.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, unul dintre cei mai fervenţi apărători ai ministrului Vlad Voiculescu, militează: ”Pentru transparenţă. Pentru corectitudine. Pentru deschidere. Pentru reforme. Pentru drepturi egale pentru toţi, nu doar cei cu uniforme. Pentru vaccinarea bătrînilor de la ţară. Pentru vaccinarea categoriile sociale aflate în categoria de risc. Pentru normalitate şi bun simţ. Pentru Vlad Voiculescu, care vrea transparenţă şi reforme!” El conchide că „Statul Paralel a dat din coate să fie în faţă”.

Ceea ce nu spune Ungureanu, şi nici Cîţu nu e în stare să o facă, să nu mai vorbesc de liberalii amorţiţi ca şi el, e că tocmai Vlad Voiculescu e cel care a pus în vigoare, contrasemnîndca ministru al sănătăţii Hotărîrea de guvern care prevede aceste excepţii, de care se miră acum USR-PLUS,cu fariseism. Şi că, la capătul acestei analize, nu pot decît să cred că Voiculescu şi Cioloş pregătesc, în umbra acestui scandal pe care l-au iscat şi îl întreţin, o operaţiune ”blitzkrieg”: asaltul pentru preluarea conducerii în Alianţă, dar şi un ”10 august” de catifea, la adresa colegilor liberali de la guvernare, prinşi, ca întodeauna, în corzi şi incapabili să reacţioneze. Pentru că nici măcar nu citesc ştirile, ori, în cazul lui Cîţu, nu-şi mai aduc aminte ce au semnat.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici