Anglia - Danemarca 2-1, în semifinalele Euro 2020. Finală cu Italia, duminică, pe Wembley

  • Anglia bifează prima finală din istorie la un Campionatul European de fotbal.
  • Campioana din 1992, Danemarca, a deschis scorul, dar gazdele s-au impus în prelungiri ajutate de un penalty contestat.
  • Britanicii au încasat primul gol la actuala ediţie a turneului final.
1010 afișări
Imaginea articolului Anglia - Danemarca 2-1, în semifinalele Euro 2020. Finală cu Italia, duminică, pe Wembley

Duel Kane-Kjaer

Anglia a învins Danemarca, miercuri seară, cu 2-1 în prelungiri, după 1-1 la finalul celor 90 de minute.

Pe Wembley, Danemarca a deschis scorul la lovitura liberă executată impecabil de jucătorul de la Sampdoria, Mikkel Damsgaard, în minutul 30.

A fost primul gol încasat de Anglia la actuala ediţie de Campionat European.

Anglia a egalat în minutul 39, după o fază începută de Kane, continuată de Saka şi avându-l la capăt pe ghinionistul Simon Kjaer, căpitanul nordicilor şi stoper la AC Milan. Centrarea lui Saka îi era adresată lui Sterling, dar Kjaer n-a putut evita autogolul.

Deşi au dominat până la pauză, britanicii n-au mai reuşit să puncteze. Iar după pauză nu s-a mai marcat. Exact pe invers decât în prima semifinală, dintre Italia şi Spania, încheiată tot 1-1, dar în care ambele goluri au venit după pauză.

S-a mers în prelungiri.

În minutul 104, Kane a marcat golul 4 la Euro. Penalty-ul acordat uşor la o cădere a lui Sterling a fost executat de atacantul de la Tottenham, care a marcat în doi timp, după ce danezul Kasper Schmeichel apărase în primă fază.

În clasamentul golgheterilor, cu 5 goluri, sunt Cristiano Ronaldo (Portugalia), Patrik Schick (Cehia). În linia a doua, cu 4 goluri, în afara lui Kane, se află Karim Benzema (Franţa), Emil Forsberg (Suedia), Romelu Lukaku (Belgia). 

În finala de duminică s-a calificat deja Italia, după 4-2 la penalty-uri cu Spania, după 1-1 la finalul celor 120 de minute de joc.

Finala de pe Wembley va avea loc la ora 22.00.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici