Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului European de fotbal. Ce alte recorduri vizează la EURO 2020

  • Cu cele două goluri marcate în poarta Ungariei, Cristiano Ronaldo, 36 de ani, a ajuns la cota 11.
  • Starul de la Juventus Torino l-a lăsat în urmă pe francezul Michel Platini, 9 goluri.
  • CR7 are o listă întreagă de recorduri pe care vrea să le doboare la turneul final.
233 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului European de fotbal. Ce alte recorduri vizează la EURO 2020

Cristiano Ronaldo, maşină de produs recorduri

”Mai joacă cel puţin 3 ani”, a dat asigurări, recent, mama sportivului lusitan. Şi sunt motive s-o credem pe cuvânt. Cristiano Ronaldo nu se opreşte din a marca goluri la marile competiţii.

Înainte de startul competiţiei, era la egalitate cu francezul Michel Platini, fostul şef al UEFA şi ce care i-a condus magistral pe ”cocoşi” la titlul din 1984.
Nu este singurul record vizat de Ronaldo. El a ajuns la doar trei goluri distanţă de recordul lui Ali Daei, 109 goluri pentru naţionala Iranului.
Pe ”Puşkaş Arena”, în faţa a 68.000 de fani, Ronaldo a reuşit dubla, în primul meci din Grupa F.

Ronaldo a devenit primul jucător care evoluează la 5 ediţii consecutive ale Euro (nu lipseşte din 2004). „Nu caut recordurile, recordurile mă caută pe mine”, îi place să spună arogantului lusitan.

UEFA i-a listat lui CR7 toate recordurile pe care le-ar putea bate participând la viitorul eveniment european: cele mai multe goluri la turneele finale, cel mai vechi marcator, cele mai multe goluri într-un singur meci etc.

Există multe premii pe care le poate lua lusitanul, dar există unul curios, deoarece este deţinut de fostul său coechipier, Buffon.

„Ronaldo va avea nevoie doar de trei apariţii la Euro, pentru a-l depăşi pe Gianluigi Buffon, care cu 58 este jucătorul care a adunat cele mai multe apariţii, vorbim de calificări şi de turneul final. Dacă Portugalia ar ajunge în finală, Ronaldo ar ajunge la 63”, scria uefa.com, înainte de start.

În 57 de apariţii, Ronaldo a totalizat 37 de victorii, 12 egaluri şi 8 înfrângeri. Drumul până în finala Euro înseamnă 7 partide.

Portarul Buffon are 58 de selecţii, Cristiano Ronaldo are 57, iar Mario Frick (Liechtenstein) numără 51. S-au luat în calcul meciurile din preliminarii şi cele de la turneele finale. Frick n-a fost niciodată la Euro.

CR7 a fost coleg cu Buffon la Juventus. Ar fi putut fi coechipieri şi în sezonul viitor, dar gardianul a părăsit clubul.

Şi Ronaldo pare tentat să plece de la Juve, mai ales dacă UEFA o va suspenda din Liga Campionilor.

Pe lista lui Ronaldo sunt înscrise, ca opţiuni luate serios în calcul, PSG, Manchester United şi Sporting Lisabona.

Cristiano Ronaldo este deja deţinătorul recordului de apariţii la turneele finale continentale: 22. Dintre jucătorii în activitate, putea fi depăşit doar de Sergio Ramos, dar jucătorul de la Real Madrid nu a fost selecţionat în naţionala Spaniei. Ramos are 15 apariţii la Euro.

Totul marcatorilor all-time la Euro

11 goluri: Cristiano Ronaldo (Portugalia);
9 goluri: Michel Platini (Franţa);
7 goluri: Alan Shearer (Anglia);
6 goluri: Zlatan Ibrahimović (Suedia), Thierry Henry (Franţa), Patrick Kluivert (Olanda),  Nuno Gomes (Portugalia), Antoine Griezmann (Franţa), Wayne Rooney (Anglia), Ruud van Nistelrooy (Olanda).

Topul prezenţelor all-time la Euro

22 meciuri: Cristiano Ronaldo (Portugalia);

18 meciuri: Bastian Schweinsteiger (Germania);

17 meciuri: Gianluigi Buffon (Italia);
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici