Croaţia–Spania, cel mai spectaculos meci de la EURO 2020. Spania s-a calificat după prelungiri

  • Spania este cea de a cincea echipă calificată în sferturile de finală la EURO 2020.
  • Ibericii au învins cu 5-3, după prelungiri, reprezentativa Croaţiei, care a deschis scorul printr-un autogol şi au revenit pe finalul reprizei secunde de la 1-3.
  • Spania va întâlni în sferturi câştigătoarea meciului dintre Elveţia şi Franţa.
312 afișări
Imaginea articolului Croaţia–Spania, cel mai spectaculos meci de la EURO 2020. Spania s-a calificat după prelungiri

Croaţia–Spania, cel mai spectaculos meci de la EURO 2020. Spania s-a calificat după prelungiri

Găzduit de Parken Stadium din Copenhaga, meciul dintre Croaţia şi Spania a debutat cu un autogol al lui Pedri, care a trimis în propria poartă, în minutul 20, în încercarea de a intercepta o pasă a adversarilor.

După aproximativ 20 de minute, în care ambele echipe şi-au creat faze de poartă importante, Pablo Sarabia a reuşit să refacă egalitatea de pe tabelă, în minutul 39, marcând din faţa porţii dintr-o respingere a portarului croat, după o învălmăşeală în careu.

La 12 minute după reluare, Ferran Torres reuşeşte o pasă lobată perfectă pentru Cesar Azpilicueta, care a trimis cu capul în poarta goală (1-2, min. 57).

Peste 10 minute, croaţii au trecut pe lângă egalare, când Josko Gvardiol a primit o pasă ideală în careu, şutul său fiind blocat de portarul Unai Simon. Nu înainte însă ca Zlatco Dalic să îl trimită în teren pe Mislav Orsic, în locul lui Ante Rebic.

În minutul 72, spaniolii marchează prin Alvaro Morata, dar reuşita e anulată pe motiv de offside.

Se face totuşi 3-1, în minutul 77, când Ferran Torres primeşte o pasă lungă în flancul drept, trece uşor de Gvardiol şi marchează fără probleme, cu un şut din careu.

Zlatco Dalic schimbă din mers sistemul de joc, trecând la o formula mai ofensivă, care în minutul 85 dă roade. La 18 minute după ce a fost introdus în teren, Mislav Orsic a marcat golul de 3-2, după o fază confuză în faţa porţii spaniole. Şutul acestuia a fost respins puţin dincolo de linia porţii, fapt confirmat şi de tehnologia de linie a porţii, dar şi de sistemul VAR.

Zlatco Dalic mai face o schimbare şi îl aruncă în joc, în minutul 79, pe Mario Pasalic, care reuşeşte egalarea în al doilea minut suplimentar de joc, din centrarea lui Orsic.

Partida a ajuns în prelungiri, pe care spaniolii le-au tratat mai concentraţi reuşind să marcheze de două ori în primele 15 minute, prin Alvaro Morata (3-4, minutul 100) şi Mikel Oyarzabal (3-5, min. 103), ambele în urma unor pase decisive ale lui Dani Olmo, dar şi cauzate de greşeli defensive ale croaţilor.

În a doua repriză de prelungiri s-a jucat pe contre, ambele echipe ratând ocazii mari de a marca, spaniolii având chiar şi un şut în bară, prin Dani Olmo, dar şi un şut respins in extremis de portarul Livakovic.

Nu s-a mai marcat şi Spania s-a calificat în sferturi, unde va întâlni câştigătoarea meciului dintre Elveţia şi Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici