EURO 2020: După 2-0 cu Austria, Olanda devine a treia calificată din faza grupelor

  • După Italia (Grupa A) şi Belgia (Grupa B), din Grupa C, ”Portocala mecanică” este prima care obţine biletele pentru ”optimi”.
  • La Amsterdam, Olanda a dispus joi seară de Austria, scor 2-0, dublând succesul cu Ucraina (3-2).
  • Pentru celălalt loc care aduce fericirea în această grupă se vor lupta Ucraina şi Austria. Macedonia este eliminată.
161 afișări
Imaginea articolului EURO 2020: După 2-0 cu Austria, Olanda devine a treia calificată din faza grupelor

Olandezi fericiţi

Olanda n-a tremurat deloc în faţa Austriei, joi seară, pe ”Johan Cruijff Arena” din Amsterdam, impunându-se cu scorul de 2-0. A deschis scorul Memphis Depay, în minutul 11, din penalty. Apoi, pe contraatac, Denzel Dumfries a fructificat, în minutul 67, munca lui Donyell Malen, care a dat dovadă de altruism şi a pasat în faţa porţii.

Austria n-a pus probleme în ofensivă, iar defensiv s-a descurcat deplorabil. Căpitanul David Alaba, proaspăt transferat la Real Madrid, a făcut un meci oribil.
A gesticulat permanent în direcţia colegilor, a produs penalty-ul, fază la care a şi primit cartonaş galben, apoi l-a pierdut din marcaj pe Depay, însă jucătorul legitimat la Lyon, scăpat singur spre poarta adversă, a tras în plasa laterală. Ambele faze de poartă s-au consumat în prima repriză.

Rezultatul califică Olanda în optimile de finală. Pentru celălalt loc care asigură accederea din Grupa C urmează să se lupte Austria şi Ucraina, care au meci direct în ultima etapă.

Fiecare formaţie are câte 3 puncte în clasament. Austria are golaveraj 3-3, iar Ucraina - 4-4. Partida decisivă va avea loc pe 21 iunie, pe ”Arena Naţională” din Bucureşti, stadion pe care Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord au disputat fiecare câte două jocuri din faza grupelor.

Macedonia este ”ciuca bătăilor” în Grupa C. N-a acumulat niciun punct, dar a marcat două goluri, încasând 5.


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici