EURO 2020: Germania bate Portugalia şi complică Grupa F

  • La Munchen s-a disputat parttida cu cele mai multe goluri de la Euro: Portugalia - Germania 2-4.
  • Timp de 21 de minute (intervalul 15-36), lusitanii au fost în ”optimi”, iar nemţii, în afara primelor două poziţii.
  • Situaţia în grupă s-a echilibrat şi după ce Ungaria a remizat neaşteptat cu Franţa.
767 afișări
Imaginea articolului EURO 2020: Germania bate Portugalia şi complică Grupa F

Golul lui Robin Gosens

Grupa F îşi respectă statutul de cea mai puternică grupă de la Euro 2020.

Fără niciun punct în clasament, nemţii au început decişi jocul cu Portugalia, iar Robin Gosens a marcat în poarta campioanei Europei. Golul i-a fost însă anulat de VAR pe motiv de ofsaid.

Portugalia a reacţionat şi, în minutul 15, Cristiano Ronaldo, pornit în sprint din propriul careu, pentru a închide din faţa porţii triunghiul cu Bernardo Silva şi Diogo Jota. Al 12-lea gol la Euro pentru CR7, în cele 5 ediţii la care a jucat din 2004 încoace.

În acel moment, Portugalia zâmbea. Avea 6 puncte şi vedea optimile de finală, iar Germania nu mai putea prinde, matematic, unul dintre primele două goluri.
Până la pauză, situaţia s-a schimbat complet. Ruben Dias (35) şi Raphael Guerreiro (39) i-au adus în avantaj pe germani cu două autogoluri picate pe fondul presiunii adversare.

Germania s-a desprins după pauză, gol Kai Havertz, în minutul 51. Jucătorul care a decis finala Ligii Campionilor din acest an a profitat de pasa lui Robin Gosens. Acelaşi Gosens a trecut peste supărarea anulării golului din minutul 5 când a găsit plasat porţii adverse, în minutul 60.

Lusitanii nu s-au predat şi au punctat în minutul 67, când Diogo Jota i-a întors serviciul lui Cristiano Ronaldo. Apoi, în minuutl 78, Renato Sanches a trimis în bară.

La Munchen s-a disputant partida cu cele mai multe goluri de la Euro. Recordul actualei ediţii fusese stabilit la Amsterdam, în Olanda - Ucraina 3-2.

Echilibrul se păstrează cu o rundă rămasă de disputat în  Grupa F. După terminarea primele două etape, Franţa are 4 puncte, iar Germania şi Portugalia - câte 3. Ungaria este ultima în clasament, cu un singur punct.

Ultima etapă aduce disputele Franţa - Portugalia, reeditarea finalei din 2016, şi Germania - Ungaria.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici