EURO 2020. Italia, a doua calificată în sferturile de finală. Squadra Azzurra s-a descătuşat în prelungiri cu Austria

  • Golurile au picat în cele două reprize de prelungiri, după 0-0 în 90 de minute.
  • În timpul regulamentar, doar austriecii reuşiseră să puncteze, dar reuşita lui Arnautovic a fost anulată de VAR.
  • În faza următoare, Italia se va înfrunta cu învingătoarea jocului Belgia - Portugalia.
836 afișări
Imaginea articolului EURO 2020. Italia, a doua calificată în sferturile de finală. Squadra Azzurra s-a descătuşat în prelungiri cu Austria

Federico Chiesa

Italia a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica din optimile de finală la Campionatul European de fotbal, după 2-1 cu Austria, în meciul de sâmbătă seară, de la Londra. După 90 de minute, a fost 0-0 pe Wembley.

 

S-a marcat şi în cele 90 de minute regulamentare, dar fără folos. În minutul 70, Marko Arnautovic a găsit plasa porţii adverse, dar reuşita i-a fost anulată pentru ofsaid, după intervenţia VAR.

Toate golurile partidei au fost marcate de jucători intraţi din postura de rezervă.

Intrat în minutul 84 în locul lui Domenico Berardi, juventinul Federico Chiesa a deschis scorul în minutul 95 cu un şut la colţul lung şi a descătuşat Squadra Azzurra. Federico este fiul lui Enrico Chiesa, fotbalist care marca pentru Italia la Euro 1996 în poarta Cehiei.

Apoi, în minutul 105, Matteo Pessina, înlocuitorul lui Nicolo Barella în minutul 67, a găsit, cu un alt şut din interiorul careului, drumul spre gol, a doua oară la Euro 2020 (a înscris şi în poarta galezilor, în grupe).

În cea de-a doua repriză de prelungiri, peninsularii şi-au propus să conserve rezultatul, fără a izbuti. Sasa Kalajdzic, o altă rezervă (a intrat pe teren în minutul 97 în locul lui Arnautovic), a găsit drumul spre gol, în minutul 114.

Italia a ratat ocazia de a bifa 12 meciuri la rând fără gol primit (a rămas cu un record de 1168 de minute fără gol încasat). La actuala ediţie de Europene, Italia are 4 victorii din 4 jocuri, golaveraj 9-1.

Italia va avea o misiunea mai grea în sferturile de finală. Una dintre Belgia şi Portugalia urmează să îi stea în faţă, în drumul spre semifinale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici