EURO 2020. Olanda, eliminată surprinzător de Cehia. Urmează sfert de finală cu Danemarca

  • Cehia s-a impus cu 2-0 în faţa Olandei, în cea de-a treia optime de finală de la Campionatul European de fotbal.
  • La meciul de pe Puskas Arena din Budapesta au asistat 52.834 de spectatori.
  • Cehia va înfrunta sâmbătă Danemarca, în primul sfert de finală de la turneul final.
465 afișări
Imaginea articolului EURO 2020. Olanda, eliminată surprinzător de Cehia. Urmează sfert de finală cu Danemarca

Patrik Schick a majorat scorul

Părea că va fi o simplă plimbarea pe Dunăre pentru Olanda, duminică, la Budapesta, contra Cehiei.

Echilibrat în prima parte, meciul s-a rupt la 10 minute după reluarea reprizei secunde. În minutul 55, Matthijs de Ligt, stoper la echipa italiană Juventus Torino, a fost eliminat. Asta a uşurat semnificativ misiunea Cehiei din repriza a doua.

Tomas Holes (28 de ani, mijlocaş central), colegul lui Nicuşor Stanciu de la Slavia Praga, a răpus-o de unul singur pe Olanda, pe Puskas Arena din Budapesta: gol şi assist. Holes a deschis scorul în minutul 68. Apoi, a fost decisiv la reuşita lui Patrik Schick, ajuns la 4 goluri la turneul final, după punctele cu Scoţia (dublă) şi cu Croaţia.

Naţionala lui Frank de Boer a fost de nerecunoscut, după 3 victorii obţinute în grupa C, toate pe teren propriu, în timp ce Cehia pierduse ultimul meci din grupă, 0-1 cu Anglia şi reuşise să se califice în optimile de finală cu 4 puncte.

Pentru prima dată în istoria Campionatelor Mondiale şi Europene, de când se contabilizează statisticile (1980), Olanda nu reuşeşte nici măcar un şut pe poartă în timpul unei partide!

Până la acest meci, Olanda nu reuşise să marcheze în doar unul din ultimele sale 11 meciuri de la EURO. Olanda a fost echipa cu cel mai bun atac în faza grupelor, având opt goluri marcate.

Cehia, campioană euroepană în 1976 (Cehoslovacia) şi vicecampioană europeană în 1996, va juca în sferturi contra Danemarcei, pe 3 iulie (ora 19.00), la Baku. Sâmbătă, nordicii au eliminat clar Ţara Galilor, scor 4-0, în sferturile de finală.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici