Modul inedit în care au protestat suporterii germani faţă de legea controversată din Ungaria. Tot stadionul a fluturat steguleţe în culorile curcubeului

  • UEFA a respins initiativa germanilor de a lumina Allianz Arena în culorile curcubeului
  • Un suporter al Germaniei a pătruns pe teren cu un steag LGBT înainte de intonarea imnurilor
  • Parlamentul Ungariei a votat o lege controversată prin care interzice promovarea materialelor comunităţii LGBT în spaţiul public
2190 afișări
Imaginea articolului Modul inedit în care au protestat suporterii germani faţă de legea controversată din Ungaria. Tot stadionul a fluturat steguleţe în culorile curcubeului

Stadioanele şi mai multe clădiri importante din Germania s-au aprins în culorile curcubeului pentru a sprijini drepturile comunităţii LGBT în timpul meciului, după ce UEFA a refuzat cererea Federaţiei Germane de Fotbal de a lumina Allianz Arena.

Un suporter al Germaniei a invadat terenul chiar înainte de intonarea imnurilor şi a fluturat steagul LGBT. Acesta a fost imediat imobilizat de personalul stadionului şi scos afară de pe teren.


În timpul intonării imnului Ungariei, suporterii germani au fluturat la unisor steguleţe curcubeu în semn de solidaritate faţă de comunitatea LGBT.

UEFA a refuzat cererea Federaţiei Gemane de Fotbal pe motiv că gestul ar putea fi interpretat ca fiind unul de natură politică. Acesta ar reflecta opoziţia faţă de legea controversată care a fost adoptată în Ungaria.

Parlamenul maghiar a aprobat interzicerea materialelor care promovează comunitatea LGBT pentru a proteja minorii.

Meciul a fost unul dificil pentru germani, care au înscris pe final şi au remizat 2 la 2 cu Ungaria, pentru a putea prinde un loc un optimi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici