Program EURO 2020, 18 iunie: Anglia - Scoţia este meciul zilei

  • Cele două reprezentative britanice s-au înfruntat de 114 ori, iar bilanţul este uşor în favoarea naţionalei ”Three Lions”.
  • Anglia are 48 de victorii, 25 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar rivalii au 41 de succese.
  • Cele două reprezentative britanice s-au înfruntat de 114 ori, iar bilanţul este uşor în favoarea naţionalei ”Three Lions”. Anglia are 48 de victorii, 25 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar rivalii au 41 de succese. La Euro, Anglia şi Scoţia s-au văzut o singură dată, în istoricul joc din 1996, când Anglia a găzduit competiţia.
561 afișări
Imaginea articolului Program EURO 2020, 18 iunie: Anglia - Scoţia este meciul zilei

Kane, stânga

La partida din 1996, scorul a fost 2-0 pe Wembley, cu goluri Alan Shearer şi Paul Gascoigne.

Ultima victorie a Scoţiei a venit pe 17 noiembrie 1999, în barajul de calificare la Euro 2000, întrecere găzduită de două ţări, Belgia şi Olanda. A fost un inutil 1-0, după ce Anglia câştigase cu 2-0 în tur. Din acel moment, 3 victorii Anglia şi un egal, în ultimul duel, preliminariile Mondialului din Rusia 2018, scor 2-2.

Traseul Angliei este unul spectaculos: serie de 7 victorii, timp în care a încasat un gol, de la Polonia, în etapa a treia din preliminariile CM Qatar 2022.
Ultimele 3 partide (două amicale şi una oficială) au consemnat în dreptul Angliei victorii ”scurte”, cu 1-0: Austria, România şi Croaţia.

Până la dubla cehului Schick, Scoţia lui Steve Clarke avea 5 partide fără să ştie ce este acela gustul eşecului: două victorii şi 3 remize, inclusiv cu curajos 2-2 cu Olanda, pe 2 iunie.

Croaţia, vicecampioana lumii, şi Cehia se vor duela vineri. Cele două naţionale s-au înfruntat ultima oară la Europenele din 2016. A ieşit un meci cu multe goluri şi o răsturnare de situaţie. S-a terminat 2-2, după 2-0 pentru Croaţia.

În 2011, la Pula, Croaţia a dispus cu 4-2, într-un meci amical. Era prima fată când Republica Cehă încasa patru goluri într-o partidă.

Croaţia, învinsă în primul meci de la Euro 2020 de Anglia, participă pentru a 6-a oară la un turneu final european. După obţinerea independenţei, a lipsit doar la ediţia din 2000. De două ori a ajuns în ”sferturi” şi de alte două ori a trecut de grupe. Aventura la ultimul European i-a fost blocată de viitoarea campioană, Portugalia, 1-0 în prelungiri.

Şi Cehia merge ca bine când vine la Euro. După ruptura Cehoslovaciei în Cehia şi în Slovacia, în 1993, s-a calificat mereu la turneul final. A învins în 1976 şi a disputat finala în 1996, la prima participare în calitate de Republica Cehă.

Are semifinală în 2004 şi ”sferturi” în 2012, în timp ce în 2016 a terminat ultima în grupe, cu doar un punct.
În Grupa E, Slovacia şi Suedia ocupă primele două poziţii după prima etapă, înainte de Spania şi de Polonia.

Meciurile de vineri

Grupa E: Suedia - Slovacia (ora 16.00, St. Petersburg, Pro TV)

Grupa D: Croaţia - Republica Cehă (ora 19.00, Glasgow, Pro TV)

Grupa D: Anglia - Scoţia (ora 22.00, Londra, Pro TV)

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici