Program EURO 2020, 7 iulie. Anglia - Danemarca, a doua semifinală

  • Semifinala Anglia - Danemarca se joacă miercuri seară, la Londra, de la ora 22.00.
  • Selecţionata Albionului nu a primit gol la actuala ediţie a Europenelor.
  • În finala de duminică, învingătoarea este aşteptată de Italia, care a eliminat Spania.
658 afișări
Imaginea articolului Program EURO 2020, 7 iulie. Anglia - Danemarca, a doua semifinală

Anglia pătrunde între primele patru naţionale de la Euro 2020, după un succes convingător sâmbătă seară contra Ucrainei, scor 4-0, în sfertul de finală de la Roma.

Anglia, singura mare selecţionată care n-are în palmares titlul european, n-a primit gol în cele cinci meciuri jucate la Campionatul European, dintre care patru le-a jucat pe teren propriu. Următoarele două se vor ţine tot pe Wembley, în Londra (semifinala şi finala).

De altfel, toate cele patru semifinaliste (Italia, Spania, Anglia şi Danemarca) au disputat toate meciurile din grupe acasă. Un avantaj care s-a dovedit important la acest Euro, ţinut în 11 oraşe diferite.

Anglia va da în semifinala de miercuri peste o selecţionată care are două eşecuri în  cinci meciuri la Euro. Danemarca le-a pierdut însă pe cele mai puţin importante, primele două jocuri din grupă, şi le-a câştigat pe cele care contau decisiv.

Tot sâmbătă, danezii s-au impus cu 2-1 în sfertul contra Cehiei, pentru care a punctat Patrick Schick, cel care l-a egalat pe Cristiano Ronaldo în vârful ierarhiei marcatorilor de la turneul final. Schick a egalat şi recordul de goluri al unui ceh în competiţie, ajungându-l pe Milan Baros.

Din tabăra Danemarcei se aud voci optimiste. „Suntem mai buni decât în 1992”, se fălesc nordicii, campioni europeni în urmă cu 29 de ani. Tot atât a trecut şi de la ultima dată când danezii au păşit într-o semifinală europeană.

Selecţionerul Kasper Hjulmand se gândeşte că lucrurile ar fi stat şi mai bine, deşi e greu de crezut că ar fi putut fi mai bine de atât, cu tot lotul valid. „Mă gândesc mereu la Eriksen, ar fi trebui să fie aici”, a spus selecţionerul. Antrenorul a lăsat în urmă eşecurile cu Finlanda şi Belgia, iar acum faţa naţionalei este mult schimbată.

UEFA l-a invitat pe danezul Christian Eriksen, accidentat grav la meciul cu Finlanda, la finala turneului final. Eriksen a fost externat din spital în urmă cu câteva zile.

CITEŞTE ŞI: EURO 2020. Tribut în cinstea lui Eriksen, la minutul 10 al meciului Belgia-Danemarca


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici