1 Aprilie: se împlinesc 45 de ani de la naşterea Apple

  • Astăzi, dar în 1976, Steve Jobs şi Steve Wozniak au fondat Apple Computer
  • Jobs şi-a vândut maşina iar Wozniak un calculator ca să aibă bani de companie
  • În prezent, Apple este evaluată la peste 2.000 de miliarde de dolari
187 afișări
Imaginea articolului 1 Aprilie: se împlinesc 45 de ani de la naşterea Apple

Sursa foto: Mediafaxfoto

Totul are un început iar prima companie care a atins şi pragul de o mie de miliarde, şi pe cel de două mii de miliarde are astăzi de sărbătorit. Se împlinesc 45 de ani de când Steve Jobs şi Steve Wozniak fondau Apple Computer. 

Nu au fost singuri la început. Lângă ei s-a aflat şi Ronald Wayne, cel care a finanţat proiectul pentru 10% din companie. A părăsit-o însă la mai puţin de 12 zile distanţă. Genial la capitolul marketing, Jobs a reuşit să monetizeze talentul lui Wozniak iar Apple 1 era scos la vânzare în luna iulie din acel an. Peste un alt an era lansată versiunea mult îmbunătăţită, Apple II.
 
Afacerea creştea, la fel şi numărul de angajaţi. A început un mic război cu IBM, pierdut de Apple. În 1985 a venit momentul plecării lui Wozniak de la companie. Câteva luni mai târziu a venit rândul lui Jobs să plece, până în 1996 când Apple a cumpărat noua companie a sa, NeXT.
 
Apple a început să pregătească şi alte produse. A apărut iPod-ul şi iTunes. Marea lovitură avea să fie dată pe 29 iunie 2007.

”Aici nu vorbim de 3 device-uri separate! Este un singur device! Şi îl numim iPhone! Astăzi, Apple va reinventa telefonul”, sunt cuvintele celebre rostite de Steve Jobs în momentul prezentării primului model de smartphone al companiei. Restul e istorie.
 
În prezent, Apple este un adevărat gigant. Şi va continua să fie odată ce intră în noi industrii.
 
Precum cea de realitate virtuală: Apple va lansa un astfel de device anul viitor. Apoi va intra în industria de vehicule electrice. Apple se anunţă cel mai mare rival pentru Tesla.
 
Astfel, compania creată acum 45 de ani în garajul lui Steve Jobs va deveni, conform analiştilor, prima companie evaluată la 3 mii de miliarde de dolari.
 
<< ILUSTRAŢIE
ID MAM - 412414 - trailerul documentarului The Man in the Machine despre Jobs şi Apple, de la 00.13 ; SURSA: youtube.com/movieclipsindie
poze cu Jobs, Apple 1, magazin Apple - ID MAM - 412416 - SURSA: Profimedia >>

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici