One World Trade Center, clădirea care a redat Americii demnitatea. Se împlinesc şase ani de la deschiderea simbolului renaşterii americane

  • Acum 6 ani era deschisă publicului clădirea One World Trade Center
  • Clădirea a fost ridicată pe locul turnurilor gemene distruse la 11 septembrie
  • Clădirea are 1.776 de picioare înălţime, anul declarării independenţei SUA
  • Arhitectul, David Childs, a proiectat şi celebrul Burj Kalifa
1005 afișări
Imaginea articolului One World Trade Center, clădirea care a redat Americii demnitatea. Se împlinesc şase ani de la deschiderea simbolului renaşterii americane

Sursa foto: profimedia

După atacurile de la 11 septembrie, America avea nevoie de un simbol care să arate că n-a fost îngenunchiată.

Proiectul a fost ridicarea celei mai înalte clădiri din New York, dar fostul guvernator al New York-ului, George Pataki, îşi aduce aminte că n-a fost uşor să găsească o soluţie care să împace pe toată lumea.

GEORGE PATAKI, guvernator al New York-ului: Fiecare avea câte o idee, o viziune, despre ce ar trebui făcut acolo. Unele personalităţi nu doreau un memorial, vroiau reconstruit totul, alţii spuneau că nu poţi construi nimic acolo, că totul trebuie conservat, aşa că o soluţie comună nu a fost simplu de obţinut. 

Cu toate asta, arhitectul David Childs, care are în portofoliu şi celebrul Burj Kalifa, ştia exact ce vrea de la noua clădire. O clădire care, ca şi fostul World Trade Center, urma să aparţină Autorităţii Portuare.

DAVID CHILDS, arhitect: Această clădire trebuie să privească înainte, din punct de vedre al noilor tehnologii, al noilor invenţii. Să facem clădirile ideale ale viitorului să privească spre viitor. 9E o clădire nouă şi modernă, dar păstrează amintirea a ce s-a pierdut. 

BILL BARONI, Director Executiv al Autorităţii Portuare: Acum 12 ani, oamenii credeau că nimic nu se va întâmpla aici, acum 4 ani, oamenii credeau că nu se întâmplă nimic. Iar acum, oamenii ştiu că acest loc revine. 

Lucrările au început în 2006, dar a fost nevoie de 8 ani pentru finalizare. One World Trade Center a fost deschisă publicului pe 3 noiembrie 2014 iar înălţimea sa este un simbol. Clădirea are 1.776 de picioare, adică anul Declaraţiei de Independenţă. O clădire care atrage anual milioane de vizitatori, un loc de reflecţie şi aducere aminte.

PETER JACOBS, constructor: Va fi un reper extraordinar. Când o să revin o să le-o pot arăta copiilor şi nepoţilor şi o să le spun că am lucrat acolo, că am construit clădirea. 

RONALDO VEGA, Director de design: Oamenii vor şti, instinctiv, unde sunt când vor veni aici. Vor şti ce a fost aici, vor şti ce s-a pierdut aici şi, da, vor simţi această pierdere, dar e un loc al vindecării. 

PAULA BERRY, soţia unei victime: Cred că devine un loc de contemplare, oamenii vor estompa magnitudinea evenimentului şi a pierderilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici