1.000 de paraşutişti americani, polonezi, olandezi, germani şi români au aterizat la Boboc

  • 1.000 de paraşutişti americani, polonezi, olandezi, germani şi români au aterizat luni pe aerodromul Bazei Aeriene din Boboc.
  • Totul a făcut parte dintr-un exerciţiu NATO.
760 afișări
Imaginea articolului 1.000 de paraşutişti americani, polonezi, olandezi, germani şi români au aterizat la Boboc

1.000 de paraşutişti americani, polonezi, olandezi, germani şi români au aterizat la Boboc

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în timpul exerciţiului Swift Response 21/Defender Europe 21, care se desfăşoară în perioada 1 – 15 mai, Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) execută „trei operaţii aeropurtate multinaţionale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacţie, interoperabilitatea şi determinarea de a sprijini Alianţa Nord-Atlantică”.

În acest context, aproximativ 7.000 de paraşutişti militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA şi Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum şi din alte nouă state, execută misiuni în Estonia, Lituania şi România.

În România, exerciţiile se desfăşoară la Baza Aeriană din Boboc

„Divizia americană va conduce aceste operaţii prin structuri de comandă înaintate dispuse în România (Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi Baza Aeriană Boboc). Punctul de greutate, în România, este reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care va executa, în data de 10 mai, în Boboc, operaţii Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaţionale. Din organica brigăzii va face parte şi o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Paraşutişti Căpitan Ştefan Şoverth”, au explicat reprezentanţii MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici