100 de ani de la scufundarea Titanicului. Omagiul emoţionant adus victimelor naufragiului - VIDEO

Două nave de croazieră au marcat 100 de ani de la tragedia Titanicului, exact deasupra locului în care vasul s-a scufundat, în Oceanul Atlantic, iar peste 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa.

1476 afișări
Imaginea articolului 100 de ani de la scufundarea Titanicului. Omagiul emoţionant adus victimelor naufragiului - VIDEO

100 de ani de la scufundarea Titanicului. Omagiul emoţionant adus victimelor naufragiului

Cei 450 de pasageri ai navei "Azamara" au început comemorarea stând în linişte, în timp ce pe un ecran au fost afişate numele a 1.503 pasageri care au murit în naufragiul Titanicului, după care au participat la o ceremonie, scrie CNN.

"Ne rugăm pentru cei care au murit, mai ales pentru cei care au murit în această noapte, în urmă cu 100 de ani. Ne rugăm şi pentru rudele tuturor celor care au murit", a declarat reverendul Robert Lawrence.

Urmaşi ai victimelor, dar şi admiratori ai Titanicului, au participat la ceremonie.

Pasagerii au fost anunţaţi în momentul în care au ajuns la locul în care Titanicul a dat semnalul de alarmă, iar două coroane de flori au fost aruncate în valuri, în onoarea celor care şi-au pierdut viaţa.

"Este foarte emoţionant să mă aflu aici. Sunt chiar deasupra locului în care nava s-a scufundat şi toţi acei oameni au murit în apa îngheţată" a declarat Diane Lind.

"Îmi doresc ca, într-un fel sau altul, ei să ştie că la 100 de ani după tragedie noi ne amintim şi ne gândim la ei", a spus o altă pasageră.

Titanicul s-a scufundat în largul insulei Terranova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce s-a ciocnit de un aisberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Aproximativ 1.500 de persoane au murit atunci în apele îngheţate ale Atlanticului de nord şi circa 700 de pasageri au supravieţuit.

Numărul de persoane aflate la bordul Titanicului şi bilanţul catastrofei variază în funcţie de sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici