11 cazuri de contaminare cu noua tulpină a coronavirusului au fost detectate în Olanda

  • Autorităţile olandeze au depistat 11 cazuri infectate cu noua tulpină a coronavirusului.
  • O legătură cu Regatul Unit ar putea fi stabilită numai la una dintre persoanele în cauză.
  • Conform studiilor prezentate în Marea Britanie, noua variantă este mai contagioasă decât tulpina originală.
741 afișări
Imaginea articolului 11 cazuri de contaminare cu noua tulpină a coronavirusului au fost detectate în Olanda
Autorităţile olandeze au depistat 11 cazuri  infectate cu noua tulpină a coronavirusului, care a apărut recent în Regatul Unit. Un prim caz a fost identificat la începutul lunii decembrie, a anunţat luni (28 decembrie) organismul de sănătate publică al ţării, notează Le Figaro.
 
"Varianta britanică a coronavirusului a fost găsită până acum la 11 persoane din Olanda," a declarat Institutul Olandez pentru Sănătate Publică şi Mediu (RIVM) într-un comunicat.
 
O legătură cu Regatul Unit ar putea fi stabilită numai la una dintre persoanele în cauză, a indicat RIVM, afirmând totuşi că este vorba despre varianta britanică. O anchetă privind originea cazurilor este încă în curs, a precizat Institutul.
 
Conform studiilor prezentate în Marea Britanie, noua variantă este mai contagioasă decât tulpina originală. Dar nu există dovezi în acest stadiu care să arate că provoacă forme mai grave ale bolii.
 
Olanda a suspendat pe 20 decembrie toate zborurile din Regatul Unit, explicând că a detectat un prim caz al variantei coronavirusului pe teritoriul olandez la începutul lunii decembrie.
 
Guvernul cere acum un test PCR negativ pentru persoanele din străinătate care doresc să intre în Olanda. Ţara a identificat mai mult de 710.600 de cazuri de contaminare cu Covid-19 de la începutul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici