11 morţi şi 168 de răniţi la Moscova, ca urmare a unei furtuni puternice

O furtună puternică a lovit luni seară capitala Rusiei, în urma căreia 11 persoane au murit şi alte 168 au fost rănite, potrivit bilanţului provizoriu anunţat de către Departamentul pentru Sănătate de la Moscova, relatează site-ul agenţiei Tass.

2929 afișări
Imaginea articolului 11 morţi şi 168 de răniţi la Moscova, ca urmare a unei furtuni puternice

11 morţi şi 168 de răniţi la Moscova, ca urmare a unei furtuni puternice (Imagine: Twitter)

"În total, 168 de persoane au cerut asistenţă medicală, iar 146 dintre acestea au fost internate în 15 spitale din Moscova. 38 de oameni au fost externaţi în cursul nopţii. 108 persoane, între care 22 de copii, rămân spitalizate, majoritatea în stare moderat severă sau satisfăcătoare. Opt persoane se află în stare gravă", a declarat Alexei Khripun, şeful Departamentului pentru Sănătate de la Moscova.

Furtuna puternică de luni seară a cauzat moartea a 11 persoane - cinci femei şi şase bărbaţi. Potrivit autorităţilor de la Moscova, este cel mai mare număr de morţi în urma unei furtuni după anul 1998.

 

 

Mii de copaci au fost doborâţi pe străzile din capitala Rusiei, iar numărul maşinilor avariate nu a putut fi stabilit încă. Totodată, vântul puternic, grindina şi ploaia torenţială au afectat reţeaua de electricitate.

Potrivit meteorologilor, vântul a atins viteze de 110 kilometri pe oră, un fenomen extrem de rar pentru Moscova. Furtuna a provocat daune structurale mai multor clădiri, iar acoperişul Senatului de la Kremlin a fost serios avariat.

Ministerul rus al Sănătăţii a actualizat bilanţul victimelor cauzate de furtună, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 14. Trei oameni au murit în suburbiile capitalei, iar alţi unsprezece în Moscova.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că 20 de străzi sunt închise, iar peste 50 de zboruri au fost amânate în capitala Rusiei. Peste 1.500 de maşini au fost avariate de copacii prăbuşiţi şi de fragmentele desprinse din acoperişuri. Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici