13 gardieni arestaţi în Italia pentru rele tratamente aplicate deţinuţilor minori

  • 13 gardieni din centre de detenţie pentru minori din Italia au fost arestaţi pentru rele tratamente aplicate deţinuţilor.
  • Opt ofiţeri au fost suspendaţi din funcţii.
104 afișări
Imaginea articolului 13 gardieni arestaţi în Italia pentru rele tratamente aplicate deţinuţilor minori

13 gardieni arestaţi în Italia pentru rele tratamente aplicate deţinuţilor minori

Poliţia italiană a arestat 13 gardieni pentru rele tratamente aplicate deţinuţilor minori, au declarat luni procurorii din Milano. Pe lângă cei 13 gardieni, dintre care 12 lucrează la Centrul de detenţie pentru minori Cesare Beccaria din Milano, alţi opt ofiţeri au fost suspendaţi din funcţie, au precizat autorităţile judiciare.

Responsabilii Centrului de detenţie Cesare Beccaria nu au făcut niciun comentariu cu privire la arestări, în timp ce principalul sindicat al gardienilor, SAPPE, a emis o declaraţie în care se declară "consternat" de această veste, notează Reuters.

"Ştim că gardienii penitenciarelor din toată Italia acţionează cu profesionalism şi umanitate. Cu toate acestea, ca întotdeauna, avem încredere în sistemul judiciar pentru a face lumină în această chestiune cât mai curând posibil", a arătat sindicatul SAPPE.

Ancheta a pornit de la rapoarte pentru drepturile deţinuţilor şi s-a folosit atât de mărturiile deţinuţilor minori, cât şi de interceptări telefonice şi înregistrări ale camerelor de luat vederi din interiorul închisorii, au declarat procurorii. Presupusele infracţiuni au fost comise din 2022 până în prezent, au adăugat aceştia.

"Este dureros", a declarat procurorul şef al Milanului, Marcello Viola. El a adăugat că deţinuţii au fost încătuşaţi, astfel încât să nu se poată apăra, şi bătuţi într-un mod menit să nu lase urme.

"Suspecţii au crezut că acţiunile lor erau justificate ca fiind educative, ca răspuns la comportamentul rău al deţinuţilor, dar în schimb a fost vorba de violenţă ilegală", a declarat, la rândul său, procurorul Letizia Mannella.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici