14 studenţi turci, condamnaţi la Istanbul pentru că au manifestat împotriva lui Erdogan

Pedepsele primite variază între un an şi doi ani şi jumătate.

135 afișări
Imaginea articolului 14 studenţi turci, condamnaţi la Istanbul pentru că au manifestat împotriva lui Erdogan

14 studenţi turci, condamnaţi la Istanbul pentru că au manifestat împotriva lui Erdogan

14 studenţi au fost condamnaţi la o pedeapsă între un an şi doi ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal din Istanbul pentru rezistenţă împotriva autorităţile de stat, după ce au participat la o manifestaţie împotriva lui Recep Tayyip Erdogan şi a rectorului universităţii lor, numit de preşedinte, a spus un avocat al apărării, Burcin Sahan.

Studenţii, care sunt eligibili pentru eliberare condiţionată, au fost acuzaţi în urma unui protest la Universitatea Bogaziçi, în octombrie 2021, când activiştii l-au împiedicat pe rectorul Naci Inci să ajungă în campus cu maşina, în timpul unui protest.

Unul dintre manifestanţi s-a urcat în maşina rectorului. Din luna ianuarie a acelui an, studenţii au protestat, cerând să-şi poată alege rectorul, nu să le fie impus de Erdogan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici