20.000 voluntari din toată lumea pleacă în Ucraina să-i înfrunte pe invadatorii ruşi. Nu este război declarat NATO-Rusia

20.000 de voluntari din 52 ţări vin să ajute Ucraina împotriva invadatorilor ruşi.

61704 afișări
Imaginea articolului 20.000 voluntari din toată lumea pleacă în Ucraina să-i înfrunte pe invadatorii ruşi. Nu este război declarat NATO-Rusia

Sursa Foto-Hepta

Ministrul de Externe din Ucraina, Dimitri Kuleba a postat pe pagina sa de Twitter că 20.000 de voluntari au plecat din 52 ţări să ajute Ucraina împotriva invadatorilor ruşi. Atenţie, nu este război declarat NATO către Federaţia Rusă, căci voluntarii luptă fără steag împotriva ruşilor. 

 

 

 

Fox News scrie că au fugit 1,5 milioane de ucraineni  din ţară şi numai 100.000 de ucraineni şi alţii s-au mobilizat în Ucraina pentru a lupta împotriva forţelor ruse, potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Totuşi, Fox News Digital scrie ă voluntarii au fost respinşi de armată pentru că nu au arme.

„Peste 140.000 de ucraineni, majoritatea bărbaţi, s-au întors din Europa”, a scris Reznikov într-o postare pe Facebook luni. "Zeci de mii s-au alăturat Forţelor de Apărare Teritorială. Desigur, sunt şi cei care fug. Dar lumea întreagă vede poporul ucrainean luptând pentru ţara sa".

Ministrul Apărării al Ucrainei a adăugat că armata sa a primit „peste 20.000 de apeluri de la străini care sunt gata să vină în Ucraina şi să apere lumea de naziştii ruşi pe frontul ucrainean” pentru a preveni răspândirea „răului Kremlinului”.

Pe de altă parte, Marea Britanie le interzice britanicilor să se lupte în Ucraina, transmite The Guardian. Secretarul Transporturilor spune că „nu poţi să te ridici şi să pleci” , ca apoi britanicii să escaladeze „situaţia periculoasă” în care ne aflăm. 

Comentariile sale vin după ce publicaţia The Sun a dezvăluit că un voluntar în vârstă de 19 ani se numără printre cei patru soldaţi britanici dispăruţi în Ucraina, plecaţi pentru a lupta împotriva Rusiei. Adolescentul, care se afla în cazarma Windsor, a scris o scrisoare de rămas-bun părinţilor săi şi a cumpărat un bilet pentru Polonia în weekend cu scopul de a călători în Ucraina.

La trei zile după începerea invaziei, secretarul de Externe, Liz Truss, a spus că va sprijini „absolut” cetăţenii britanici care au ales să se alăture războiului. Dar de atunci guvernul a contrazis afirmaţiile ei. Secretarul apărării, Ben Wallace, care a servit în Gărzile Scoţiene, a cerut anterior civililor britanici să nu se alăture luptei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici