20 de morţi, după prăbuşirea unui elicopter ucrainean în Marea Neagră

Un elicopter ucrainean s-a prăbuşit luni în Marea Neagră, provocând moartea a 19 persoane, a anunţat agenţia rusă Itar-Tass, citând compania publică de gaz din Ucraina, Naftogaz.

16 afișări
Imaginea articolului 20 de morţi, după prăbuşirea unui elicopter ucrainean în Marea Neagră

Cel puţin 19 morţi, după prăbuşirea unui elicopter ucrainean în Marea Neagră (Imagine: Mediafax Foto)

O persoană aflată la bordul elicopterului a supravieţuit, a precizat agenţia, adăugând că accidentul s-a produs după ce partea din spate a elicopterului a lovit o platformă offshore operată de Naftogaz.

Supravieţuitorul a decedat însă ulterior, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă. Nici o persoană de pe platformă nu a fost rănită.

Elicopterul aparţine companiei Naftogaz.

Potrivit ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Iosip Vinski, cauza accidentului este în continuare anchetată. "Judecând după logica informaţiilor iniţiale, cel mai probabil este vorba despre o eroare umană", a precizat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici