44 de cadavre ale victimelor zborului Air France au fost recuperate - VIDEO

Alte trei corpuri neînsufleţite au fost recuperate joi de Marina braziliană, ridicând numărul total al trupurilor recuperate până în prezent la 44, dintre cele 228 de persoane aflate la bordul aeronavei Airbus a companiei Air France, a anunţat un purtător de cuvânt militar.

16 afișări
Imaginea articolului 44 de cadavre ale victimelor zborului Air France au fost recuperate - VIDEO

44 de cadavre ale victimelor zborului Air France au fost recuperate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste trupuri, primele recuperate de marţi, au fost descoperite de avioane franceze şi ulterior au fost recuperate de Marina braziliană, fiind transportate la bordul fregatei Constituicao, a anunţat generalul Forţelor aeriene Ramon Cardoso într-o conferinţă la Recife (nord-est).

Purtătorul de cuvânt a precizat că 25 de cadavre, care se găseau la bordul fregatei Bosisio, au fost transferate pe Insula Fernando de Noronha pentru o identificare preliminară. Acestea urmează să fie transportate la Recife sâmbătă şi duminică pentru examinări mai aprofundate.

Generalul Cardoso a declarat, de asemenea, că nu există "nicio dată prevăzută" pentru a pune capăt căutărilor. Acesta a reiterat că cercetările vor continua "cel puţin până la 19 iunie".

El a declarat, pe de altă parte, că o navă a debarcat în portul Natal (nord-est) 37 de resturi ale aeronavei Airbus A330, dispărută în noaptea de 31 mai spre 1 iunie. Acestea vor fi transportate ulterior la Recife şi remise anchetatorilor francezi.

La Paris, Statul Major francez a anunţat că fregata Ventose a recuperat peste 130 de bucăţi din avionul A330.

Primul dintre cele două remorchere închiriate de Franţa se afla deja la Natal, unde a îmbarcat unul dintre cele două "pingers locators" (un fel de sonar ataşat de un cablu lung de câteva mii de metri şi tras sub nivelul apei) pus la dispoziţie de armata americană.

Acestea urmează să ajute submarinul nuclear francez Emeraude să localizeze cutiile negre pe fundul oceanului.

Acest submarin, care şi-a început căutările la 1.350 de kilometri distanţă de coasta braziliană, patrulează cu viteză redusă, acoperind o zonă de 20 de mile nautice (peste 37 de kilometri) din litoral în fiecare zi, formând "brazde" situate la o distanţă de 2 mile nautice (circa 3,7 kilometri), potrivit Statului Major francez.

Purtătorul de cuvânt brazilian a declarat că nu deţine "nicio informaţie cu privire la căutările cutiilor negre, care se află sub responsabilitate franceză".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici