69 de oameni, înfometaţi şi deshidrataţi, salvaţi de pe o barcă răsturnată în Indonezia

  • 69 de oameni, înfometaţi şi deshidrataţi, au fost salvaţi de pe o barcă răsturnată în Indonezia.
  • Este vorba despre migranţi rohingya care fug din Myanmar din cauza persecuţiilor religioase.
  • Se pare că cel puţin 80 de oameni au murit înainte să ajungă salvatorii la ei.
111 afișări
Imaginea articolului 69 de oameni, înfometaţi şi deshidrataţi, salvaţi de pe o barcă răsturnată în Indonezia

69 de oameni, înfometaţi şi deshidrataţi, salvaţi de pe o barcă răsturnată în Indonezia

Salvatorii indonezieni au găsit 69 de oameni arşi, înfometaţi şi deshidrataţi, plutind pe o barcă ruginită în largul coastei Aceh.

Agenţia de salvare a Indoneziei anunţă că nouă copii, 18 femei şi 42 de bărbaţi au fost salvaţi. Alte aproximativ 80 de persoane au dispărut şi se crede că au murit, potrivit BBC.

Un supravieţuitor a spus că o parte din grup a fost pe mare timp de o lună plutind într-o barcă de lemn. O navă de pescuit locală a sărit în ajutorul grupului miercuri. Migranţii au încercat să urce la bord şi au răsturnat ambele bărci. Supravieţuitorii au stat pe barca în derivă încă o zi.

În ultimii ani, numeroşi membri ai comunităţii rohingya, o minoritate religioasă şi etnică persecutată din Myanmar, au încercat să traverseze marea în bărci şubrede pentru a ajunge în Thailanda, Bangladesh, Malaezia şi Indonezia. Ei vizează ţările cu majoritate musulmană şi fac trecerile riscante în special între lunile noiembrie şi aprilie, atunci când mările sunt calme. Totuşi, numeroşi refugiaţi mor din cauza bolilor, a foametei, a oboselii şi a accidentelor.

De asemenea, aproape un milion de rohingya trăiesc în condiţii grele în tabere din Bangladesh. Ei au fugit din Myanmar după anul 2017, atunci când au fost vizaţi de o represiune a armatei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici