7 morţi într-un incident armat produs la Bratislava. Atacatorul s-a sinucis - FOTO, VIDEO

Şapte persoane au fost ucise şi alte 14 rănite într-un incident armat care a avut loc luni dimineaţă în capitala Slovaciei, Bratislava, anunţă serviciile de urgenţă.

94 afișări
Imaginea articolului 7 morţi într-un incident armat produs la Bratislava. Atacatorul s-a sinucis - FOTO, VIDEO

7 morţi într-un incident armat produs la Bratislava. Atacatorul s-a sinucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În incidentul armat care a avut loc la ora 10.00 (11.00, ora României), 20 de persoane au fost rănite, iar şase dintre acestea au murit din cauza rănilor suferite", a declarat Dominika Sulkova, purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă.

"Alte 14 persoane, între care un copil de trei ani, au fost spitalizate", adaugă oficialul citat.

Atacaul a fost comis de un bărbat în vârstă de 50 de ani, care ulterior s-a sinucis.

"Primii poliţişti au ajuns când bărbatul părăsea casa", în care ucisese cinci persoane înainte de a omorî un membru al familiei în afara acesteia, a declarat şeful poliţiei slovace, Jaroslav Spisiak.

Bărbatul a "parcurs câţiva metri trăgând asupra a tot ce mişca (...) când alţi agenţi de poliţie l-au încercuit şi n-a avut altă alternativă decât să se sinucidă", a adăugat el.

"Am văzut un bărbat mai în vârstă, mergând cu o armă în mână către o casă din prefabricate, situată în apropierea unei grădiniţe de copii. După un moment, un bărbat rănit de origine romă, a cărui familie locuieşte în casă, a ieşit din aceasta fugind. A căzut la sol, iar atacatorul a tras asupra lui încă de două sau trei ori", a declarat, pentru AFP, Marta Vozbranukova, o asistentă medicală de pediatrie.

"Ulterior, bărbatul a început să tragă, pe stradă", a adăugat ea, precizând că, în acel moment, la grădiniţă nu se afla niciun copil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici