75 la sută din oraşul american Joplin a dispărut în urma unei tornade - VIDEO

Oraşul Joplin din statul american Missouri a fost devastat în proporţie de 75 la sută de tornada de duminică noaptea, soldată cu morţi şi răniţi, relatează CNN.

2364 afișări
Imaginea articolului 75 la sută din oraşul american Joplin a dispărut în urma unei tornade - VIDEO

75 la sută din oraşul american Joplin a dispărut în urma unei tornade

"Aş spune că 75 la sută din oraş a dispărut", a declarat Kathy Dennis, reprezentant al Crucii Roşii americane.

Autorităţile locale au anunţat că mulţi locuitori sunt prinşi sub dărâmături, iar clădirea spitalului regional St. John a suferit avarii structurale după ce a fost lovită în plin de tornadă. Conform presei locale, în clădire au izbucnit mai multe incendii.

Una dintre faţadele spitalului, construită din sticlă, a fost distrusă complet, iar echipele de intervenţie evacuează clădirea, a declarat Ray Foreman, meteorolog la postul KODE din Joplin.

Primarul din Joplin a declarat stare de dezastru la nivel local, iar guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a activat Garda Naţională pentru a acorda asistenţă oraşului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici