92 de oameni complet dezbrăcaţi au fost găsiţi la graniţa Greciei cu Turcia. Schimb de acuzaţii, se cere intervenţia UE

  • Grupul a fost găsit de poliţia elenă pe malul râului Evros.
  • ONU a cerut deschiderea unei anchete.
  • Atena vrea să implice Comisia UE: „Acte inumane venit de la Ankara”.
871 afișări
Imaginea articolului 92 de oameni complet dezbrăcaţi au fost găsiţi la graniţa Greciei cu Turcia. Schimb de acuzaţii, se cere intervenţia UE

92 de bărbaţi goi, unii cu semne de bătăi şi tortură, au fost găsiţi pe 14 octombrie pe malul grecesc al râului Evros, care marchează graniţa cu Turcia.

Ei au fost reperaţi de poliţia greacă, care i-a salvat. Grupul este format din 61 de cetăţeni afgani, 3 iranieni, 4 marocani, 3 bangladeshi şi 5 cetăţeni pakistanezi, inclusiv 6 copii.

Faptul a fost dezvăluit de ministrul grec al Imigrării, Notis Mitarachis, care a postat pe Twitter o fotografie cu migranţii având capetele plecate şi cu mâinile acoperindu-şi organele genitale.

„Pentru acest episod ruşinos din Evros, Turcia se află într-o poziţie dificilă. Am cerut să-l văd pe preşedintele Adunării Generale a Naţiunilor Unite, pentru a-i înainta dosarul şi am informat deja Comisia Europeană despre această problemă”, a spus oficialul.

Potrivit autorităţilor elene, cei 92 de migranţi au mărturisit că au fost conduşi la graniţă de trei camioane ale unui poliţist de frontieră turc.

Ankara, la rândul său, neagă orice implicare în afacere şi acuză Grecia că a încălcat în mod sistematic drepturile omului, în cadrul solicitărilor de azil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici