A devenit ţinta criticilor după ce a spus că femeile sunt mai lente la cumpărături. Primarul acuzat de sexism

Primarul oraşului Osaka, din Japonia, a devenit ţinta criticilor pe reţelele de socializare după ce a declarat că femeile nu sunt potrivite să meargă la cumpărături în perioada pandemiei pentru că sunt mai lente decât bărbaţii.

678 afișări
Imaginea articolului A devenit ţinta criticilor după ce a spus că femeile sunt mai lente la cumpărături. Primarul acuzat de sexism

A devenit ţinta criticilor după ce a spus că femeile sunt mai lente la cumpărături. Primarul acuzat de sexism

 

Potrivit Daily Mail, afirmaţiile au fost făcute în contextul promovării măsurilor de distanţare socială, adoptate pentru a combate răspândirea coronavirusului. Primarul japonez i-a îndemnat pe cetăţeni să fie foarte atenţi pentru a nu se infecta cu noul virus, iar apelul său făcut la maniera diferită de a se face cumpărături a stârnit un val de controverse.
 
“Când o femeie merge...durează ceva”, a răspuns Ichiro Matsui, abordat de un reporter bărbat în legătură cu posibilitatea reducerii numărului cumpărătorilor în supermarketuri pentru diminuarea riscului de infectare.
 
“Dacă ar fi vorba despre dumneavoastră, dacă vi s-ar spune că luaţi asta sau cealaltă, aţi merge direct...şi apoi v-aţi întoarce acasă. Bărbaţii pot de asemenea să meargă la cumpărături şi să evite intrarea în contact”, a adăugat el.
 
Imediat au apărut critici asupra primarului din Osaka pe Twitter, acesta fiind acuzat de sexism. În Osaka s-au înregistrat circa 1.500 de cazuri de coronavirus, devenind astfel a doua cea mai afectată regiune după Tokyo. Guvernul Japoniei a decretat stare de urgenţă la nivel naţional cel puţin până pe 6 mai, în încercarea de a limita transmiterea coronavirusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici