A fost la un pas SĂ-ŞI PIARDĂ COPILUL după o anchetă efectuată INCORECT! Coşmarul prin care a trecut o femeie care a încercat să-şi păstreze fiul

O femeie a fost la un pas de a-şi pierde copilul după ce i-a fost investigată capacitatea de a fi părinte de o persoană cu care nu s-a întâlnit şi cu care nu a discutat niciodată.

3066 afișări
Imaginea articolului A fost la un pas SĂ-ŞI PIARDĂ COPILUL după o anchetă efectuată INCORECT! Coşmarul prin care a trecut o femeie care a încercat să-şi păstreze fiul

A fost la un pas SĂ-ŞI PIARDĂ COPILUL după o anchetă efectuată INCORECT! Coşmarul prin care a trecut o femeie care a încercat să-şi păstreze fiul (Imagine: Daily Mail)

Lucy Allan (46 de ani) ducea în urmă cu peste un an o viaţă respectabilă, fiind consilier al Partidului Conservator, condus de premierul britanic David Cameron, relatează Daily Mail. Ea se afla pe lista candidaţilor conservatorilor pentru un loc în Parlament la următoarele alegeri şi îşi creştea fiul în vârstă de 10 ani, care era pasionat de cricket, alături de soţul ei Robin, agent de bursă.

Coşmarul femeii a apărut în luna martie a anului trecut, când a început să se simtă deprimată fără niciun motiv şi a decis să consulte un doctor. "Sunt apropiată de fiul meu şi eram îngrijorată fiindcă el ştia că nu mă simt bine. M-am dus la un cabinet medical pentru a-mi fi prescrise câteva anti-depresive care să mă ajute să am o stare mai bună", povesteşte Lucy Allan.

După ce a fost văzută în prealabil de o femeie, cazul lui Lucy a ajuns la doctorul Peter Green, şeful Protecţiei Copiilor din Wandsworth, cartier din sudul Londrei.

Acesta, fără să o vadă pe Lucy sau să discute cu ea, a considerat că femeia este "foarte egoistă" şi că există un pericol foarte mare ca fiul ei să aibă de suferit.

Deşi raportul unui psihiatru care lucrează pentru Serviciul Naţional Medical a arătat că Lucy "nu prezintă niciun risc pentru nimeni, inclusiv pentru fiul său", serviciile sociale au angajat un psihiatru propriu de la Spitalul Priory din Roehampton (sud-vestul Londrei), care a susţinut, fără să o întâlnească pe femeie sau pe băiatul acesteia, că ea avea nevoie de "tratare urgentă".

Presupusul expert a adăugat în raport că "nu exista nicio şansă" ca depresia femeii să nu aibă "un impact semnificativ asupra capacităţii ei de a fi părinte".

Au urmat o serie de interviuri cu Lucy, efectuate de Serviciile Sociale şi de experţi, pentru a stabili dacă femeia era capabilă să îşi crească fiul.

Rapoartele au fost, după cum mărturiseşte Lucy Allan, inexacte. Termenul de "abuz de alcool" a apărut în rapoarte după ce femeia a afirmat că bea, uneori, împreună cu soţul său o sticlă de vin. De asemenea, s-a constatat că aceasta face şi "abuz de droguri", ea luând numai pastile pentru insomnie şi diazepam pentru depresie.

Coşmarul femeii a luat sfârşit de Crăciun, când Serviciile Sociale nu au demarat nicio acţiune împotriva lui Lucy Allan, dar cazul atrage atenţia asupra modului în care este investigată capacitatea părinţilor de a-şi creşte copiii în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici