A început procesul politicianului din Venezuela, acuzat de o tentativă de asasinare asupra preşedintelui Nicolas Maduro

O instanţă de la Caracas a decis începerea procesului în cazul unui politician din opoziţie, acuzat că ar fi încercat să îl asasineze pe preşedintele ţării, Nicolas Maduro, folosind o dronă cu explozibili, informează France 24.

434 afișări
Imaginea articolului A început procesul politicianului din Venezuela, acuzat de o tentativă de asasinare asupra preşedintelui Nicolas Maduro

Politician din Venezuela, pus sub acuzare pentru o tentativă de asasinare a lui Nicolas Maduro

Parlamentarul Juan Requesens riscă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat pentru tentativa eşuată de asasinare a lui Maduro de pe 4 august 2018. Atunci, în timpul unui eveniment public la care Maduro ţinea un discurs, două drone cu explozibili au zburat către acesta, provocând panică printre militarii şi civilii prezenţi la eveniment. Dronele au explodat, însă Maduro nu a fost rănit.

„Acuzaţiile împotriva lui Juan Requesens au fost acceptate în întregime şi, în consecinţă, procesul urmează să înceapă”, a declarat avocatul Joel Garcia.

Aflat în închisoare de pe 7 august 2018, Requesens are pe numele său două acuzaţii de tentativă de omor, dar şi alte cinci acuzaţii: posesie de arme, terorism, trădare, conspiraţie pentru a comite o crimă şi incitare la revoltă, a mai informat avocatul. Acesta a mai informat şi că Requenses a susţinut că este nevinovat în timpul audierilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici